English French German Italian Russian Serbian Spanish Turkish
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Έκθεση Καρικατούρας "Πρόσωπα" 23-28 Απριλίου!!!


15 σκιτσογράφοι, οι Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis, Πέτρος Ζερβός, Πάνος Ζάχαρης, Γιάννης Ιωάννου, Σάκης Κουτσαντάς, Πάνος Μαραγκός, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κων/νος Ρουγγέρης, Ηλίας Ταμπακέας και Μαρία Τζαμπούρα, συμμετέχουν στην έκθεση.

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Γαλαξίας, κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης

Η πρώτη ποιητική συλλογή που εκδίδει ηλεκτρονικά ο Εργατικός Αγώνας

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Κατεβάστε το βιβλίο από εδώ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Εκπέμπουμε SOS σε όλη την κοινωνία

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

Από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ημέρα Κυριακή, το Νοσοκομείο μας κινδυνεύει να κλείσει.

Λόγω της διαθεσιμότητας 67 γιατρών του πρώην ΙΚΑ, θα σταματήσουν να λειτουργούν ή θα υπολειτουργούν  τμήματα του Ακτινοδιαγνωστικού (ο μαγνητικός τομογράφος και ο υπέρηχος που στεγάζεται στην Λ.Αλεξάνδρας 119), το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο που βγάζει τις βιοψίες, το Ιατρείο Πόνου, η Β΄κλινική Μαστού, το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα που κάνει τις ακτινοβολίες κ.α

Περισσότερα...

RSS του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

PostHeaderIcon ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Μια πελώρια περιβαλλοντική και οικονομική λεηλασία

του Νίκου Πέρπερα

Στη σημερινή Ελλάδα των Μνημονίων, των μισθών πείνας των 400 ευρώ, του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των μαγκαλιών και της φοροαφαίμαξης, ήταν επόμενο, με πρόφαση την εξυπηρέτηση του αχόρταγου και δίχως πάτο δημόσιου χρέους, να θυσιάζονται ο δημόσιος πλούτος, οι φυσικοί μας πόροι, να εκποιείται η ίδια η ανθρώπινη ζωή, προκειμένου να ενισχυθεί και να βρει νέες διεξόδους κερδοφορίας, πάνω στο κουφάρι ενός ολόκληρου λαού, το μεγάλο κεφάλαιο.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Και οι βαρκούλες αρμενίζανε…

του Νίκου Μπογιόπουλου

Σήμερα έχουμε... «επέτειο»! Ήταν 23 Απρίλη του 2010 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της Ελλάδας στη δίνη των Μνημονίων. Το σκηνικό εκείνου του διαγγέλματος ήταν επιμελώς σκηνοθετημένο. Πίσω από τον ομιλούντα κάτι πράσινες βαρκούλες αρμενίζανε…

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Μια οφειλόμενη απάντηση

Ο Εργατικός Αγώνας δεν συνηθίζει να σχολιάζει χωρίς λόγο, χωρίς αυτό να είναι απολύτως απαραίτητο, απόψεις και κριτικές από διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες. Ακόμη περισσότερο, από ιστοσελίδες που αναφέρονται με προβληματισμό και ανησυχία στο ΚΚΕ. Πεδίο δόξης λαμπρό για την ενασχόλησή του Εργατικού Αγώνα είναι η πολιτική και οι θέσεις όλων των κομμάτων, η κυβέρνηση, το κράτος και η κρατική πολιτική, η πολιτική και κοινωνική ζωή και οι  λαϊκές ανάγκες. Είμαστε όμως αναγκασμένοι να κάνουμε μια παρέκβαση δεδομένου ότι υπάρχει σαφής και ονομαστική αναφορά σε δημοσίευμα του Εργατικού Αγώνα και μάλιστα παραποιώντας το, ελπίζουμε όχι από πρόθεση. Το σπουδαιότερο όλων είναι ότι αυτή η αναφορά στην ιστοσελίδα μας συνοδεύεται από μια ανάλυση που περιέχει σοβαρά πολιτικά και ιδεολογικά λάθη που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Τι εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη και επάνοδο στις αγορές;

Χρηματιστικό κεφάλαιο, είναι η σύμφυση του βιομηχανικού με το τραπεζικό κεφάλαιο, όπου τον πρώτο ρόλο τον έχει ο χρηματιστής, επισήμανε ο Λένιν στον «Ιμπεριαλισμό».

Ίσως αυτόν τον ορισμό του χρηματιστικού κεφαλαίου και της χρηματιστικής ολιγαρχίας, θα έπρεπε να τον  προσέξουμε καλύτερα την περίοδο της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, για να είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που την ακολουθούν..

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης και η αλήθεια (Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων;)

του Γιώργου Πετρόπουλου

Μετά την τελευταία συμφωνία με την τρόικα, την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που νομιμοποίησε όσα συμφωνήθηκαν, την «επάνοδο» στις αγορές και την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι η χώρα βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση, ότι η ανάπτυξη αργά, μεν, αλλά σταθερά έρχεται, ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των βασάνων του ελληνικού λαού. Στο επόμενο διάστημα αναμένονται δύο ακόμη γεγονότα για να επισφραγίσουν και να «δικαιώσουν» αυτή τη θριαμβολογία.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Ανάδειξη των Ελλήνων Ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης και προσπάθεια εξωραϊσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

του Απόστολου Λυμπέρη

Τις προηγούμενες μέρες ψηφίστηκε στη βουλή ένα νομοσχέδιο, που αλλάζει τον τρόπο εκλογής των Ελλήνων Ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η σημαντικότερη αλλαγή ήταν η κατάργηση της λίστας, δηλαδή της εκλογής των ευρωβουλευτών στη βάση και με τη σειρά των επιλογών που έκανε το κάθε κόμμα που κατέβαζε ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές και η αντικατάστασή της με το σύστημα εκλογής των ευρωβουλευτών και πάλι από τους συνδυασμούς που θα κατεβάζουν τα κόμματα για τις ευρωεκλογές, αλλά με σταυροδοσία, δηλαδή με τη δυνατότητα των εκλογέων να επιλέγουν τους ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν, βάζοντας μέχρι τέσσερις σταυρούς., όπως όριζε το νομοσχέδιο, στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κόμματος ή των συνεργαζόμενων κομμάτων που θα διαλέξουν να ρίξουν στην κάλπη.

Περισσότερα...

 
Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, με διευθυντή τον Δημοσθένη Λιγδόπουλο, ήταν η πρώτη εφημερίδα του Κόμματος της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, του ΣΕΚΕ- ΚΚΕ όταν δημιουργήθηκε, ο καλύτερος κι ο πιο ολοκληρωμένος εκφραστής των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Ξεκινάμε συμβολικά από τις ρίζες για να βρούμε την επαφή με το παρόν και το μέλλον. Η ιστορία είναι με το μέρος μας. Η ιστορική αλήθεια είναι το όπλο μας. Το μέλλον μας ανήκει αρκεί να μην μείνουμε άπραγοι στο παρόν !

ΚΕΝΤΡΙσματα
Ρ(ομ)ατσισμός

Η υπόθεση της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν έδειξε τα όρια και τα αδιέξοδα του συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν.

Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι  νομίζουν πως είναι απλά ένα «οικογενειακό» θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και της προχειρότητας με την οποία κάνει τις επιλογές του. Είναι, φυσικά, και τέτοιο. Όμως, η περίπτωση της 38χρονης Ρομά ξεπερνά τις λάθος επιλογές ενός κόμματος στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του. Αποτυπώνει την ευκαιριακή και επικίνδυνη πολιτική του αστικού κόσμου στο ζήτημα των μειονοτήτων. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Περισσότερα...
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ...
Πολιτική σχολιογραφία με σκίτσα και φωτομοντάζ
Έχουμε 38 επισκέπτες συνδεδεμένους
Από-ΤΥΠΟ-ματα
Ειδησεογραφία και άρθρα από τα ΜΜΕ και τα blogs που νομίζουμε πως πρέπει να έχουν υπόψη τους οι αναγνώστες μας. Οι Θέσεις και απόψεις που καταγράφονται εδώ δεσμεύουν μόνο τους συντάκτες των κειμένων.
Στα χνάρια της… Ελλάδας, η Γαλλία του Ολάντ

του Μωυσή Λίτση από το oikonomiallomati.blogspot.gr

Ήρθε λοιπόν και ο καιρός της Γαλλίας για όσους είχαν αυταπάτες ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την ευρωζώνη και την ΕΕ θα περιοριζόταν εντός των τειχών του «ανεπρόκοπου» νότου.

Η Γαλλία του Ολάντ η οποία υποτίθεται θα έκανε τη… διαφορά και θα προωθούσε ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη στην Ευρώπη, είναι η πρώτη χώρα του ευρωπαϊκού βορρά που ακολουθεί μέτρα τύπου… Ελλάδας.

Περισσότερα...

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Κ Α Ι Ρ Ο Σ   γ ι α   Τ Υ Π Ο  . . .