English French German Italian Russian Serbian Spanish Turkish
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Η πρώτη ποιητική συλλογή που εκδίδει ηλεκτρονικά ο Εργατικός Αγώνας

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Κατεβάστε το βιβλίο από εδώ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Εκπέμπουμε SOS σε όλη την κοινωνία

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

Από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ημέρα Κυριακή, το Νοσοκομείο μας κινδυνεύει να κλείσει.

Λόγω της διαθεσιμότητας 67 γιατρών του πρώην ΙΚΑ, θα σταματήσουν να λειτουργούν ή θα υπολειτουργούν  τμήματα του Ακτινοδιαγνωστικού (ο μαγνητικός τομογράφος και ο υπέρηχος που στεγάζεται στην Λ.Αλεξάνδρας 119), το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο που βγάζει τις βιοψίες, το Ιατρείο Πόνου, η Β΄κλινική Μαστού, το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα που κάνει τις ακτινοβολίες κ.α

Αυτό σημαίνει ότι άμεσα θα μειωθούν τα χειρουργεία και οι θεραπείες των ασθενών και θα επηρεαστούν δυσμενώς όλες οι κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου.

Περισσότερα...

RSS του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

PostHeaderIcon Τι εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη και επάνοδο στις αγορές;

Χρηματιστικό κεφάλαιο, είναι η σύμφυση του βιομηχανικού με το τραπεζικό κεφάλαιο, όπου τον πρώτο ρόλο τον έχει ο χρηματιστής, επισήμανε ο Λένιν στον «Ιμπεριαλισμό».

Ίσως αυτόν τον ορισμό του χρηματιστικού κεφαλαίου και της χρηματιστικής ολιγαρχίας, θα έπρεπε να τον  προσέξουμε καλύτερα την περίοδο της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, για να είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που την ακολουθούν..

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης και η αλήθεια (Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων;)

του Γιώργου Πετρόπουλου

Μετά την τελευταία συμφωνία με την τρόικα, την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που νομιμοποίησε όσα συμφωνήθηκαν, την «επάνοδο» στις αγορές και την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι η χώρα βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση, ότι η ανάπτυξη αργά, μεν, αλλά σταθερά έρχεται, ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των βασάνων του ελληνικού λαού. Στο επόμενο διάστημα αναμένονται δύο ακόμη γεγονότα για να επισφραγίσουν και να «δικαιώσουν» αυτή τη θριαμβολογία.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Ανάδειξη των Ελλήνων Ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης και προσπάθεια εξωραϊσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

του Απόστολου Λυμπέρη

Τις προηγούμενες μέρες ψηφίστηκε στη βουλή ένα νομοσχέδιο, που αλλάζει τον τρόπο εκλογής των Ελλήνων Ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η σημαντικότερη αλλαγή ήταν η κατάργηση της λίστας, δηλαδή της εκλογής των ευρωβουλευτών στη βάση και με τη σειρά των επιλογών που έκανε το κάθε κόμμα που κατέβαζε ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές και η αντικατάστασή της με το σύστημα εκλογής των ευρωβουλευτών και πάλι από τους συνδυασμούς που θα κατεβάζουν τα κόμματα για τις ευρωεκλογές, αλλά με σταυροδοσία, δηλαδή με τη δυνατότητα των εκλογέων να επιλέγουν τους ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν, βάζοντας μέχρι τέσσερις σταυρούς., όπως όριζε το νομοσχέδιο, στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κόμματος ή των συνεργαζόμενων κομμάτων που θα διαλέξουν να ρίξουν στην κάλπη.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Η αξία της ιστορικής εμπειρίας και το σήμερα

Την Τρίτη 8 Απρίλη  έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη στον Πειραιά η παρουσίαση του βιβλίου «Τα κοινωνικοπολιτικά μέτωπα στην Τρίτη Κομμουνιστική Διεθνή» του Βασίλη Λιόση. Ο Εργατικός Αγώνας δημοσιεύει σήμερα την ομιλία του συγγραφέα του βιβλίου αναμένοντας και τις ομιλίες των άλλων ομιλητών.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Οι εκλογές στο Αφγανιστάν και η απειλή των Ταλιμπάν

του Rajeev Agrawal (*)

Στην πορεία προς τις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα[1], οι Ταλιμπάν έχουν ανεβάσει την ένταση στην περιοχή, ιδιαίτερα στο Αφγανιστάν, με έξαρση των επιθέσεων που έχουν μεγάλο αντίκτυπο, τον Μάρτιο. Μια επίθεση στις 29 Μαρτίου χτύπησε την καρδιά της εκλογικής διαδικασίας, όταν οι Ταλιμπάν εισέβαλαν σε κτίριο δίπλα στην έδρα της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής στην Καμπούλ, καθιστώντας ξεκάθαρη την απειλή που συνιστούν για τις εκλογές.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Ο Μπαλτάκος, ο Κασιδιάρης και τα καθήκοντα της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος

Τελικά ποιο είναι το νέο, το πιο αξιοπρόσεκτο στοιχείο που αποκάλυψαν οι κασέτες των συνομιλιών του Κασιδιάρη με το γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Μπαλτάκο;

Η ΝΔ προσπαθώντας να διαχωρίσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση από την υπόθεση αυτή προβάλλει το στοιχείο ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία ευθύνη, απλώς είχε την αφέλεια να ορίσει γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου τον Π. Μπαλτάκο, ότι αυτός το τελευταίο εξάμηνο, ίσως και περισσότερο είχε αυτονομηθεί, όπως διαρρέει ο φιλικός της τύπος και ότι έγινε ήταν εν αγνοία  του πρωθυπουργού, σε τελική ανάλυση δεν έχει αυτός καμία ευθύνη.

Περισσότερα...

 
Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, με διευθυντή τον Δημοσθένη Λιγδόπουλο, ήταν η πρώτη εφημερίδα του Κόμματος της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, του ΣΕΚΕ- ΚΚΕ όταν δημιουργήθηκε, ο καλύτερος κι ο πιο ολοκληρωμένος εκφραστής των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Ξεκινάμε συμβολικά από τις ρίζες για να βρούμε την επαφή με το παρόν και το μέλλον. Η ιστορία είναι με το μέρος μας. Η ιστορική αλήθεια είναι το όπλο μας. Το μέλλον μας ανήκει αρκεί να μην μείνουμε άπραγοι στο παρόν !

ΚΕΝΤΡΙσματα
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της «φαμίλιας»

Τούτες τις μέρες όσοι κυκλοφορούν έξω στους δρόμους, καλού κακού, ας κοιτούν ψηλά για  να αποφύγουν τη σύγκρουση με τις δεκάδες των πολιτικών και των δημοσιογράφων που «πέφτουν από τα σύννεφα» ανακαλύπτοντας σχέσεις της κυβέρνησης με τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή».

Όλη η υπόλοιπη χώρα δεν περίμενε τη δημοσιοποίηση της μαφιόζικα βιντεοσκοπημένης συνομιλίας ανάμεσα στον Π. Μπαλτάκο και τον Ηλ. Κασιδιάρη για να το αντιληφθεί. Τα παραδείγματα πολλά και βροντερά. Όμως, για το χατίρι της επικαιρότητας, ας αφήσουμε, προς το παρόν, όλα τα προγενέστερα κι ας πούμε δυο λόγια για το γεγονός αυτό καθαυτό.

Περισσότερα...
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ...
Πολιτική σχολιογραφία με σκίτσα και φωτομοντάζ
Έχουμε 13 επισκέπτες συνδεδεμένους
Από-ΤΥΠΟ-ματα
Ειδησεογραφία και άρθρα από τα ΜΜΕ και τα blogs που νομίζουμε πως πρέπει να έχουν υπόψη τους οι αναγνώστες μας. Οι Θέσεις και απόψεις που καταγράφονται εδώ δεσμεύουν μόνο τους συντάκτες των κειμένων.
Αλβέρτου Αϊνστάιν “Γιατί Σοσιαλισμός”

από το erodotos.wordpress.com

(Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο 1 τεύχος του Αμερικανικού περιοδικού Monthly Review, το 1949)

Ας εξετάσουμε πρώτ’ απ’ όλα το ζήτημα αυτό από την άποψη της επιστημονικής γνώσης. Μπορεί να φανεί ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές μεθοδολογικές διαφορές ανάμεσα στην αστρονομία και την οικονομία: οι επιστήμονες και στους δύο τομείς προσπαθούν να ανακαλύ­ψουν τους νόμους, που έχουν γενική εφαρμογή σε ορισμένες ομάδες φαινομένων; για να κά­νουν την αμοιβαία σχέση των φαινομένων αυτών όσο γίνεται πιο κατανοητή. Αλλά τέτοιες με­θοδολογικές διαφορές υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Περισσότερα...

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Κ Α Ι Ρ Ο Σ   γ ι α   Τ Υ Π Ο  . . .