Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Βιβλίο

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια σειρά διηγημάτων σχετικά με τη παιδική και νεανική του ηλικία στο Πέραμα μάς παρουσιάζει στη συλλογή αυτή ο συγγραφέας, Πρόκειται για διηγήματα που αποτυπώνουν σκηνές από μια εποχή που έχει περάσει και ο συγγραφέας μας τις παρουσιάζει όχι τόσο με νοσταλγική διάθεση, αλλά για να μπορέσει αντλώντας διδάγματα από το παρελθόν να προχωρήσει στο μέλλον. Το παρελθόν αποτελεί μια καλή αφετηρία για να προχωρήσουμε και πάλι μπροστά, αρκεί να μπορούμε να αντλούμε τα ανάλογα διδάγματα και με θάρρος να αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

 

(από τις Εκδόσεις Απόπειρα)

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη μάς προσφέρει με το συγκεκριμένο βιβλίο ο Γιάννης Καρατζόγλου. Μια μελέτη της εκλογικής γεωγραφίας της πόλης του, της Θεσσαλονίκης, και τις αλλαγές, τόσο εθνολογικές, όσο και κοινωνικές, που έγιναν μέσα στον αιώνα αυτό.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μεγαλωμένος μέσα σε ένα λογοτεχνικό περιβάλλον, γιός του νομπελίστα Τόμας Μαν, ο Κλάους Μαν τόλμησε να αναμετρηθεί με την οικογενειακή του παράδοση και να γίνει συγγραφέας. Μάλιστα ήταν τόσο καλός που ο ίδιος του ο πατέρας, ένας δύσκολος κριτής, παραδέχεται ότι ο γιός του ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος. Δυστυχώς ελάχιστα είναι τα βιβλία του που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι ελάχιστα και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα μόνο κατ΄ όνομα αστυνομικό μυθιστόρημα αποτελεί και το νέο βιβλίο του Αχμέτ Ουμίτ, του συγγραφέα της Κωνσταντινούπολης. Και λέω κατ΄ όνομα καθώς μπορεί να έχει μια αστυνομική πλοκή και για άλλη μια φορά ήρωας του να είναι ο γνωστός πλέον αστυνόμος  Νεβζάτ και οι βοηθοί του, αλλά για ακόμη μια φορά σε έργο του τολμά να αγγίξει ένα σημαντικό κοινωνικό θέμα.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Στην πόλη του, τη Λουάντα, μας μεταφέρει για μια ακόμη φορά ο σημαντικός Αγκολέζος συγγραφέας Ondjaki, λίγο μετά την απελευθέρωση της χώρας του από τους Πορτογάλους.

Περισσότερα...

IMAGE Ντροπή για τη χώρα όπου η δικαιοσύνη είναι παιχνίδι!
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Οι μπούρδες περί της «τυφλής δικαιοσύνης» πάντα μου προξενούσαν αφόρητα χάχανα. Όχι όμως σήμερα. Σήμερα μαζί με εκατομμύρια συνέλληνες νοιώθω οργή παρακολουθώντας την ξεφτίλα αυτού που ονομάζεται αστική «δικαιοσύνη».... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ