Εργατικός Αγώνας

Harald Gilbers: Σκοτεινό Βερολίνο

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Λίγες είναι οι φορές που ένας συγγραφέας τολμά να γράψει ένα ιστορικό θρίλερ βασισμένο μέσα σε ένα στιβαρό ιστορικό πλαίσιο. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Gilbers, ένας νέος και άγνωστος συγγραφέας στη χώρα μας.

Το «σκοτεινό Βερολίνο» είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Germania» και μας μεταφέρει στο Βερολίνο την εποχή που το τρίτο ράιχ είχε πάρει μια φθίνουσα πορεία και η ήττα του άρχισε να διαφαίνεται.

Ένας κατά συρροήν δολοφόνος σκοτώνει πόρνες καθώς τις θεωρεί πιο επικίνδυνες ακόμη και από τους Εβραίους. Ένας από τους λίγους Εβραίους που είχαν διασωθεί εκείνη την εποχή είναι και ο πρώην επιθεωρητής Οπενχάιμερ, ο οποίος χρωστά τη σωτηρία του στον γάμο του με μια Άρια και στη μεταστροφή του στον καθολικισμό. Τότε καλείται από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ράιχ να συνδράμει τον αγώνα τους κατά του serial killer και παίρνει τον ρόλο του συμβούλου της υπόθεσης.

Ο συγγραφέας στο βιβλίο αυτό μας παρουσιάζει τον αγώνα του Οπενχάιμερ να βοηθήσει στην υπόθεση και να σώσει το τομάρι του καθώς είναι στο έλεος των SS.

Βιβλίο με ενδιαφέρουσα πλοκή, ο συγγραφέας στήνει στιβαρούς χαρακτήρες στηριγμένο στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής, το οποίο σέβεται απόλυτα.

 

(από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας