Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Είμαι αρκετά επιφυλακτικός όταν διαβάζω κάποιο βιβλίο που προσεγγίζει κάποιο σημαντικό έργο και προσπαθεί να δώσει μια άλλη οπτική, όμως υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις.

Μια από τις εξαιρέσεις αυτές είναι και «Η σιωπή των κοριτσιών», ένα βιβλίο που τολμά να αναμετρηθεί με την «Ιλιάδα», προσεγγίζοντάς την από τη μεριά των αδύναμων και ηττημένων της Ιστορίας. Μάλιστα, η συγγραφέας έχει τη τόλμη να δώσει τον λόγο στο πιο αδύναμο κομμάτι των ηττημένων, τις γυναίκες που παραδόθηκαν ως δούλες στους νικητές και που αυτοί είχαν δικαίωμα ζωής και θανάτους στα αποκτήματα τους.

Η θέση της γυναίκας ήταν εκείνη την εποχή εξαιρετικά αδύναμη, ιδίως στη περίοδο του πολέμου. Στο συγκεκριμένο βιβλίο η συγγραφέας τολμά να αναδείξει την ιδιαίτερη κατάσταση που ζούσαν, τους φόβους τους και την ταπείνωση που δέχονταν. Και παρά το γεγονός ότι ξέρουμε αρκετά καλά την ιστορία της Ιλιάδας, ή τουλάχιστον οφείλουμε να την ξέρουμε, η Μπάρκερ κατορθώνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως την τελευταία σελίδα.

 

(από τις Εκδόσεις Αιώρα)

IMAGE Καθαρίστριες με πιστοποίηση από τον… Κασιδιάρη
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει ο Αμετανόητος. Σε πολλές χώρες οι μετανάστες, μέχρι να εγκλιματιστούν στη νέα τους πατρίδα, απασχολούνται σε εργασίες που δεν απαιτούν καλή χρήση της επικρατούσας γλώσσας. Οικοδόμοι, εργάτες γης, καθαρίστριες, οικιακοί βοηθοί είναι οι... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ