Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα επικό και πολυεπίπεδο μυθιστόρημα είναι ο Μπόμπι Ντικ, ένα μυθιστόρημα που ως κύριο αφήγημα έχει την ιστορία του καπετάνιου Αχαάβ που έχει σκοπό να εξολοθρεύσει τη φάλαινα. Αφηγητής της ιστορίας είναι ο Ισμαήλ, ένας απλός ναύτης που ακολουθεί το ταξίδι.

Ο συγγραφέας κατορθώνει να μας απεικονίσει αρκετά ανάγλυφα τον κόσμο της θάλασσας, των ναυτικών, να μας δώσει αρκετές λεπτομέρειες για τη φάλαινα και το κυνήγι της. Μέσα από τους μονολόγους των ηρώων μας δίνει αρκετά αναλυτικά τις σκέψεις τους, τα όνειρά τους, τις επιδιώξεις τους, βοηθώντας μας να καταλάβουμε καλύτερα έναν ολόκληρο κόσμο, ο οποίος έχει ελάχιστα αλλάξει από εκείνη την εποχή.

Οι λεπτομέρειες που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας σε διάφορα θέματα μπορεί από μια πρώτη ανάγνωση να κουράζουν τον αναγνώστη, αλλά, εάν κάποιος εμβαθύνει, είναι αρκετά κατατοπιστικές και χρήσιμες για τη πορεία του βιβλίου.

Και βέβαια, αυτό το τόσο σημαντικό βιβλίο είχε τη τύχη να πέσει στα χέρια ενός πολύ σημαντικού μεταφραστή, ο οποίος φαίνεται ότι γνωρίζει άψογα την ελληνική γλώσσα και κατορθώνει να μας δώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

(από τις Εκδόσεις Gutenberg)

IMAGE Προσυγκέντρωση του Συντονισμού
Ο Συντονισμός δράσης και διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων, συμμετέχει στη μεγάλη πορεία της Αθήνας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Προσυγκέντρωση στις 15.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE Σα να μην πέρασε μια μέρα
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Νοέμβρης 1973. Οι πρυτανικές αρχές καλούν τα «όργανα της τάξεως» να επέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη που διασαλεύτηκε εξαιτίας της κατάληψης του ΕΜΠ από φοιτητές. Αστυνομία, αρχικά, και στρατός, στη συνέχεια,... >>>>>>