Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια συνοπτική ιστορία της Ελλάδος από την εποχή της ανεξαρτησίας μέχρι και τις ημέρες μας μας παρουσιάζει στον τόμο αυτό ο καθηγητής Τόμας Γκάλαντ.  Μια ιστορία που καταγράφει τα γεγονότα με επιστημονική ματιά, ενώ χρησιμοποιεί και μας παρουσιάζει και πρωτογενείς πηγές για να πετύχει τον σκοπό του, όπως μαρτυρίες και ντοκουμέντα.

Χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι ότι στέκεται ιδιαίτερα στη κοινωνική ιστορία της χώρας, παρουσιάζοντάς μας τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στη χώρα τις διάφορες εποχές και μας μιλά και για τη μετανάστευση που υπήρχε εκείνη την εποχή.

Το βιβλίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην ιστορία της χώρας μας και μας δίνει αφορμή να αναλογιστούμε τα λάθη που έγιναν στη χώρα μας τους δυο αιώνες.

 

(από τις Εκδόσεις Πεδίο)

IMAGE Προσυγκέντρωση του Συντονισμού
Ο Συντονισμός δράσης και διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων, συμμετέχει στη μεγάλη πορεία της Αθήνας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Προσυγκέντρωση στις 15.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE Σα να μην πέρασε μια μέρα
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Νοέμβρης 1973. Οι πρυτανικές αρχές καλούν τα «όργανα της τάξεως» να επέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη που διασαλεύτηκε εξαιτίας της κατάληψης του ΕΜΠ από φοιτητές. Αστυνομία, αρχικά, και στρατός, στη συνέχεια,... >>>>>>