Εργατικός Αγώνας

Αντόνιο Μορέσκο: Το φωτάκι

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.
Έναν ακόμη άγνωστο στην Ελλάδα συγγραφέα μάς προσφέρουν οι εκδόσεις Καστανιώτη, τον Ιταλό Αντόνιο Μορένο, ένα συγγραφέα ο οποίος παρουσιάστηκε σε σχετικά μεγάλη ηλικία στα ιταλικά γράμματα, στα 47 του χρόνια, και έχει κατακτήσει μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού κοινού.

Το “φωτάκι” είναι ένα βαθιά υπαρξιακό μυθιστόρημα, το οποίο μας παρουσιάζει την αξία της ζωής και αναζητά το βαθύτερο νόημα του θανάτου.  Ένα μυθιστόρημα που σκύβει σε βαθιά νοήματα, θέτει ερωτήσεις για ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, βαθιά αλληγορικό, αλλά δεν προσφέρει έτοιμες απαντήσεις στον αναγνώστη.
Δύο είναι οι κεντρικοί του ήρωες, ένας άντρας που κατοικεί σε ένα ερημωμένο χωριό και οι μόνες του επαφές με τους ανθρώπους είναι για να πάρει τρόφιμα. Κάποια στιγμή διακρίνει στην άλλη μεριά της χαράδρας ένα μικρό φωτάκι να τρεμοπαίζει. Πίσω από το φωτάκι αυτό κρύβεται ένα παιδί αίνιγμα που το ανάβει κάθε βράδυ. Ανάμεσα σε αυτούς τους δυο ήρωες αναπτύσσεται μια σχέση που προχωρά πέρα από τη ζωή. Αυτό είναι και το σημείο στο οποίο αρχίζουν τα ερωτήματα για τον αναγνώστη, ερωτήματα που τον κάνουν να αναλογιστεί το νόημα της ζωής.

(από τις Εκδόσεις Καστανιώτη)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας