Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από τότε που διάβασα το βιβλίο του Γκρακ με τίτλο «Μπαλκόνι στο δάσος» και θυμάμαι ότι είχα μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Έτσι, δεν μπορούσα να μη χαρώ από το γεγονός ότι  είχα την ευκαιρία να διαβάσω ένα ακόμη βιβλίο του σημαντικού Γάλλου συγγραφέα, μιας σημαντικής μορφής των γραμμάτων.

Ο «επικίνδυνος γόης» γράφτηκε κατά την διάρκεια της αιχμαλωσίας του συγγραφέα σε ένα γερμανικό στρατόπεδο, παρόλα αυτά δεν μας παρουσιάζει τίποτε από το ζόφο του στρατοπέδου. Αντίθετα, έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια ομάδα νεαρών, οι οποίοι περνούν τις διακοπές τους σε ένα ξενοδοχείο στη Βρετάνη μέσα στην αναμελιά, ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας, ενώ και το φλερτ παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους. Έως τη στιγμή που κάνουν την εμφάνισή τους ο Άλαν και η Ντολόρες, ένα περίεργο ζευγάρι, που σκοπό έχει να αναστατώσει τη ζωή των ενοίκων του ξενοδοχείου και κυρίως της παρέας.

Με ένα άψογο στήσιμο χαρακτήρων και με σκέψεις και συναισθήματα που αλλάζουν, έτσι και αλλιώς η εποχή που περιγράφει ο συγγραφέας είναι μια περίοδος αλλαγών στην Ευρώπη, παρατηρούμε την αλλαγή μιας γενιάς.

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικά δοσμένο βιβλίο.'

 

(από τις Εκδόσεις Καστανιώτη)

IMAGE Οι εν δυνάμει δολοφόνοι
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος δεν ζει πια ανάμεσά μας. Ο ενεργός πολιτικά και κοινωνικά συμπολίτης μας, είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, έξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου, στις 14-6-2020 από δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ