Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην ιστορία της Σμύρνης επιχειρεί στη μικρή αυτή μελέτη του ο Μπουλέντ Σένοτζακ.

Μας παραθέτει μια πολύπλευρη προσέγγιση της ιστορίας της Σμύρνης από τον 16ο αιώνα έως την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων υπό τον Κεμάλ στη πόλη και όλα όσα επακολούθησαν. 

Προσεγγίζει αρκετά πολύπλευρα το θέμα του και μας παραθέτει στοιχεία για την οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στη πόλη, τον ρόλο που έπαιξαν ο σιδηρόδρομος και το λιμάνι στην ανάπτυξή της, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ιδρύματα που ανεπτύχθησαν, τη κοινωνική ζωή που υπήρχε, τις πολιτιστικές δραστηριότητες, τις εφημερίδες και τα περιοδικά, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τους τόπους λατρείας.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στις μειονότητες που υπήρξαν στη πόλη και το ρόλο που έπαιξαν στην ανάπτυξή της.

Πρόκειται για ένα πολύπλευρο αφήγημα, δοσμένο με αντικειμενικότητα, αφηγούμενο την ιστορία της πιο δυτικής πόλης της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

 

(από τις Εκδόσεις Επίκεντρο)

IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στη Λευκάδα
Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στο Z-BAR >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ