Εργατικός Αγώνας

Θανάσης Σκρούμπελος: Ο άνθρωπος με τα τρύπια πόδια

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα λογοτεχνικό βιβλίο μπορεί να αποτελέσει συνέχεια της ιστορίας και αυτό συμβαίνει όταν στο βιβλίο αυτό αντικατοπτρίζονται σκέψεις και συναισθήματα των ανθρώπων που δεν μπορούν να παρουσιαστούν σε ένα ιστορικό δοκίμιο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο νέο βιβλίο του Θανάση Σκρούμπελου με τίτλο «Ο άνθρωπος με τα τρύπια πόδια».  Σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας παρουσιάζονται: τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος και η Μακρόνησος.

Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ένας ελληνοαμερικανός αναλυτής, ο οποίος επιστρέφει στη χώρα εκπροσωπώντας τον αμερικανικό στρατό και, μέσα από τη θέση αυτή, προωθεί τις θέσεις των νέων δυναστών της χώρας μας. Όμως. τα πάθη του και κάποιοι άσπονδοι φίλοι του οδηγούν τα πράγματα σε όχι και τόσο καλή κατεύθυνση για τον ίδιο. 

Η χώρα μας είναι η μοναδική στην Ευρώπη που μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οδηγήθηκε σε μια εμφύλια σύρραξη με μοναδικό σκοπό να μη γίνει σεβαστή η θέληση του λαού και να επιβληθούν στην εξουσία ο βασιλιάς και οι συνεργάτες των Γερμανών και στο βιβλίο αποτυπώνονται κάποιες από τις στιγμές που ακολούθησαν ακόμη και μέσα στο κολαστήριο της Μακρονήσου.

 

(από τις Εκδόσεις Θεμέλιο)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας