Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ήταν λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα του 2015 όταν ακούστηκε πιο επίσημα σε μια συγκέντρωση το σύνθημα «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι». Ουσιαστικά ήταν το αποτέλεσμα της χαμηλής εκτίμησης που έχουν οι Έλληνες στα τηλεοπτικά κανάλια και στον έντυπο τύπο.

Τις αιτίες του φαινομένου αυτού αναζητά ουσιαστικά ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης στο βιβλίο του αυτό. Και τις αναζητά μέσα από 21 ιστορίες στις οποίες φαίνεται ο αρκετά κακός ρόλος που έπαιξε η δημοσιογραφία σε αυτές. Ξεκινώντας από την περίπτωση της 17 Νοέμβρη, όταν έκριναν ως ένοχους αθώους ανθρώπους, συνεχίζοντας με τη σπίλωση υπολήψεων στα ριάλιτι, τα θαυματουργά μαντζούνια όπως ο χυμός από τα φύλλα της ελιάς ή το νερό Καματερού, οι πολεμικές ανταποκρίσεις από χώρα διαφορετική από αυτή που γίνεται ο πόλεμος. Δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στον ρατσιστικό και ομοφοβικό λόγο που έχουν διάφοροι δημοσιογράφοι ή οι υπόγειες διαδρομές χρήματος με μοναδικό σκοπό τη χειραγώγηση του κοινού.

Σίγουρα το σύνθημα «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» δεν ισχύει για όλο τον κλάδο, υπάρχουν πολλοί έντιμοι στο επάγγελμα. Όμως, υπάρχουν αρκετοί που αμαυρώνουν τον χώρο και εκεί τίθεται ζήτημα δημοκρατίας, καθώς η δημοσιογραφία είναι ένας από τους πυλώνες της.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο Παντελάκης τολμά να αναδείξει τα προβλήματα που έχει ο χώρος και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα για να μπορέσει ο τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, να επιτελέσει σωστά τον ρόλο του.

 

(από τις Εκδόσεις Θεμέλιο)

IMAGE Εκδήλωση του Συντονισμού στη Λευκάδα
Δευτέρα 6 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Z-BAR στη Λευκάδα. >>>>>>
IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στα Ιωάννινα
Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στην αυλή του Say Yes (Μιχαήλ Αγγέλου 49 & Δόσιου γωνία, κάτω από τον ΟΑΕΔ) >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ