Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα ειδικό θέμα σχετικά με το Ολοκαύτωμα μάς παρουσιάζει στο βιβλίο του αυτό ο Ανδρέας Μπουρούτης: το θέμα των Εβραίων ιταλικής υπηκοότητας που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν από το ιταλικό κράτος κατά την περίοδο της κατοχής και της εξολόθρευσης των Εβραίων της πόλης.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα αντισημιτικά μέτρα που έλαβε το ιταλικό κράτος το 1938 αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν οι Ιταλοί διπλωμάτες για να βοηθήσουν αυτή την ομάδα Εβραίων.

Στο δεύτερο μέρος έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη πορεία ορισμένων μαθητών του σχολείου Ουμπέρτο Πρίμο και την ιστορία του Δίκαιου των Εθνών Θεσσαλονικιού δικηγόρου Δημήτρη Σπηλιάκου, ο οποίος βοήθησε αρκετούς Εβραίους να σωθούν από τις γερμανικές διώξεις.

Το βιβλίο μάς δίνει άγνωστες πτυχές της ιστορίας, αρκετά ενδιαφέρουσες που φωτίζουν μια άλλη πτυχή του θέματος.

 

(από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια)

IMAGE Καθαρίστριες με πιστοποίηση από τον… Κασιδιάρη
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει ο Αμετανόητος. Σε πολλές χώρες οι μετανάστες, μέχρι να εγκλιματιστούν στη νέα τους πατρίδα, απασχολούνται σε εργασίες που δεν απαιτούν καλή χρήση της επικρατούσας γλώσσας. Οικοδόμοι, εργάτες γης, καθαρίστριες, οικιακοί βοηθοί είναι οι... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ