Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Βιβλίο

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους συγγραφείς της εποχής του μεσοπολέμου είναι αναμφισβήτητα ο Στέφαν Τσβάιχ, γνήσιο τέκνο της κεντρικής Ευρώπης και της Αυστρουγγρικής αυτοκρατορίας. Ένα τέκνο που η Ευρώπη και ο πολιτισμένος κόσμος το πλήγωσε πολύ σκληρά, ιδίως μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς συγγραφείς της Γερμανίας, άξιος διάδοχος του Γκύντερ Γκρας και του Έριχ Μαρία Ρέμαρκ, είναι ο Ραλφ Ρότμαν.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ως την ωραιότερη ερωτική ιστορία χαρακτηρίζει ο Λουί Αραγκόν την Τζαμίλια, ένα πραγματικό αριστούργημα του Αϊτμάτοφ.

Μια ιστορία βγαλμένη μέσα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όταν τα συναισθήματα οξύνονται, οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά ή απομακρύνονται, ανάλογα με τις ανάγκες που επικρατούν και όλοι είναι πιο ευάλωτοι.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα σημαντικό φιλοσοφικό μυθιστόρημα είναι ο Κνουλπ. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς ο Έρμαν Έσσε είναι ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους συγγραφείς του εικοστού αιώνα.

Περισσότερα...

IMAGE Ο Ρουπακιάς δε σκότωσε για το ποδόσφαιρο
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Αυτή η φωτογραφία, είναι από εκείνες τις πρώτες ώρες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη... "Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο" μας έλεγε το σουπεράκι στην οθόνη. Δεν είναι ένα "λάθος" πάνω... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ