Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Αυτοδιοικητικά

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Η μεταρρύθμιση «Κλεισθένης 1» στην θέση του «Καλλικράτη» βρίσκεται στην διαδικασία κατάθεσης στη βουλή και ψήφισης χωρίς να αποκλείονται αλλαγές και μάλιστα σημαντικές μέχρι να γίνει νόμος του κράτους. Το επίδικο είναι το σύστημα εκλογής των οργάνων, αν δηλαδή θα είναι η απλή αναλογική όπως έχει εξαγγελθεί ή θα είναι νοθευμένη αναλογική.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Η κατάσταση των δήμων είναι ασφυκτική. Οι δήμοι δεν ξέρουν τι χρήματα θα πάρουν με το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2016 και θα έχουν πρόβλημα να κλείσουν τους προϋπολογισμούς του 2016 και να συντάξουν νέους ,υποχρεωτικά ισοσκελισμένους με βάση τον νόμο.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

H κατάσταση στην μνημονιακή Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οδυνηρή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προ μνημονίων ήταν καλή ή ότι είχε καμία σχέση με λαϊκό θεσμό.

Ήταν πάντα ένας φορομπηχτικός μηχανισμός, ο μακρύς βραχίονας του αστικού κράτους. Όμως, τα τελευταία χρόνια, το σιδερένιο νομοθετικό πλαίσιο, οι αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις υπακούοντας στην πολιτική της ΕΕ για περιορισμό των δαπανών, η ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών και η ενίσχυση της ανταποδοτικότητας έκαναν την κατάσταση τραγική.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος (*)

Πολλές τετραετίες τελευταία εναλλάσσονται στο τιμόνι του δήμου Αιγίου και των άλλων δήμων παλιότερα, του ενωμένου πια «Καλλικρατικού» δήμου Αιγιάλειας, δήμαρχοι που για το Αίγιο πριν και για την Αιγιάλεια τώρα ισχύει η παράδοση να μην εκλέγεται στην επόμενη αναμέτρηση ο ίδιος δήμαρχος.

Περισσότερα...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαναγιώτου

Πριν δούμε την μέχρι τώρα πορεία των 5 δήμων που έχουν δημάρχους εκλεγμένους με το ΚΚΕ, καθώς και του δήμου Σπάρτης που έχει κομμουνιστή δήμαρχο χωρίς την στήριξη του ΚΚΕ, πρέπει να δούμε σε αδρές γραμμές το πλαίσιο που υπάρχει και με βάση αυτό να κρίνουμε αν υπάρχουν περιθώρια άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής. Βέβαια, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Περισσότερα...

IMAGE Γη των απολίτιστων θρασύδειλων τραμπούκων
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
Γράφει ο Αμετανόητος. 14 Σεπτέμβρη 1814. Ένας ρομαντικός ιδεολόγος, ο 35χρονος δικηγόρος Francis Scott Key, παρακολουθώντας τον βομβαρδισμό του λιμανιού της Βαλτιμόρης από το βρετανικό στόλο, έγραψε ένα ποίημα στο οποίο αποκαλούσε την πατρίδα του, τις ΗΠΑ,... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ