Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Αυτοδιοικητικά

Την Κυριακή 25 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο του Αιγίου πραγματοποιήθηκε η ιδριτική συνέλευση της δημοτικής κίνησης Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α). Η κίνηση δημιουργήθηκε ως «ώριμο τέκνο της ανάγκης» από ανθρώπους γνωστούς στην κοινωνία της Αιγιάλειας για την πολύχρονη συμμετοχή τους σε αγώνες για τις εργατικές και αγροτικές διεκδικήσεις, τα την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής.

Περισσότερα...

H Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού αποτελεί συνέχεια στην διοικητική δομή του κράτους και στην πραγματικότητα αποτελεί το μακρύ χέρι της κρατικής μηχανής για να φορολογεί διπλά και τριπλά τον πολίτη και να φορτώνει στο δήμο αρμοδιότητες χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση, απέχοντας κατά πολύ από την έννοια του λαϊκού θεσμού που ο πολίτης συμμετέχει στην λήψη των αποφάσεων για τα τοπικά ζητήματα.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες τεράστιων καταστροφών από πλημμύρες και από φονική πυρκαγιά -μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα- με πολλά ανθρώπινα θύματα και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Παρόμοιες απώλειες είχαμε παλιότερα από καταστροφικούς σεισμούς.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Η μεταρρύθμιση «Κλεισθένης 1» στην θέση του «Καλλικράτη» βρίσκεται στην διαδικασία κατάθεσης στη βουλή και ψήφισης χωρίς να αποκλείονται αλλαγές και μάλιστα σημαντικές μέχρι να γίνει νόμος του κράτους. Το επίδικο είναι το σύστημα εκλογής των οργάνων, αν δηλαδή θα είναι η απλή αναλογική όπως έχει εξαγγελθεί ή θα είναι νοθευμένη αναλογική.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Η κατάσταση των δήμων είναι ασφυκτική. Οι δήμοι δεν ξέρουν τι χρήματα θα πάρουν με το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2016 και θα έχουν πρόβλημα να κλείσουν τους προϋπολογισμούς του 2016 και να συντάξουν νέους ,υποχρεωτικά ισοσκελισμένους με βάση τον νόμο.

Περισσότερα...

IMAGE Κουκούλες, συνομωσίες και πολύς… Φρόιντ
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018
Γράφει ο Παναγιώτης Ζαβουδάκης. Την ομολογουμένως πρωτότυπη για κομμουνιστές μέθοδο της «μαύρης διαφήμισης»[1] χρησιμοποίησε η Τ.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ για να προπαγανδίσει την «πολιτική σύσκεψη-συζήτηση» που διοργανώνει στο Αίγιο. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ