Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

Αυτοδιοικητικά

Σε συστράτευση όλων των κατοίκων της Αιγιάλειας προκειμένου να αποτραπεί το ξεπούλημα του υδροβιότοπου της Αλυκής καλεί η δημοτική παράταξη «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α)». Στην ανακοίνωση της παράταξης τονίζεται ότι:

Περισσότερα...

Γράφει ο Παναγιώτης Τσάμης.

Ζώντας από μικρό παιδί στο Αίγιο, έχω διαπιστώσει πολλά προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού στον δήμο της Αιγιάλειας που δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια αντί να βελτιώνονται και να αποκαθίστανται, χειροτερεύουν. Αναφέρομαι στις ανύπαρκτες υλικοτεχνικές υποδομές των αθλητικών χώρων.

Περισσότερα...

Σε κοινή συμπόρευση για μια άλλη πολιτική στο Δήμο Ιωαννιτών καλούν «κάθε αριστερή πολιτική δύναμη, κάθε ανεξάρτητο αριστερό, κάθε δημοκράτη, που στρέφεται ενάντια στην σημερινή πολιτική κατάσταση» η ΔΡΑΣΥ, ο Εργατικός Αγώνας, η ΛΑΕ και ανένταχτοι αγωνιστές των Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Την Κυριακή 25 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο του Αιγίου πραγματοποιήθηκε η ιδριτική συνέλευση της δημοτικής κίνησης Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α). Η κίνηση δημιουργήθηκε ως «ώριμο τέκνο της ανάγκης» από ανθρώπους γνωστούς στην κοινωνία της Αιγιάλειας για την πολύχρονη συμμετοχή τους σε αγώνες για τις εργατικές και αγροτικές διεκδικήσεις, τα την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής.

Περισσότερα...

H Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού αποτελεί συνέχεια στην διοικητική δομή του κράτους και στην πραγματικότητα αποτελεί το μακρύ χέρι της κρατικής μηχανής για να φορολογεί διπλά και τριπλά τον πολίτη και να φορτώνει στο δήμο αρμοδιότητες χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση, απέχοντας κατά πολύ από την έννοια του λαϊκού θεσμού που ο πολίτης συμμετέχει στην λήψη των αποφάσεων για τα τοπικά ζητήματα.

Περισσότερα...

IMAGE Το Νόμπελ ειρήνης
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. Ακούμε τελευταία ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ, θα είναι υποψήφιοι για το φετινό Νόμπελ ειρήνης. Τους προτείνουν για την συμφωνία των Πρεσπών. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ