Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτοδιοικητικά

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, δεσμεύτηκε για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, μέσα στην τετραετία. 

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν με το «σύστημα της απλής αναλογικής», όπως ονομάστηκε. Στην πραγματικότητα δεν ήταν η απλή και ανόθευτη απλή αναλογική, αφού σε αυτήν δεν προβλέπεται διαδικασία δύο γύρων. Οι εκλογές, λοιπόν, έγιναν σε δύο γύρους όπου δεν υπήρχε εκλογή δημάρχου με πάνω από το 50% από τον πρώτο γύρο.

Περισσότερα...

Ομιλία του υποψήφιου δημάρχου του Αγωνιστικού Μετώπου Πέτρου Ζαβιτσάνου στην προεκλογική συγκέντρωση.

Αγαπητοί συνδημότες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες σας καλωσορίζουμε και σας χαιρετίζουμε θερμά.

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία των εκλογών.

Έμειναν μόνο τρεις μέρες ως την Κυριακή της κάλπης, χρόνος ελάχιστος, οι ανάγκες μεγάλες για αυτό και η κινητοποίηση όλων όσων αγωνιούν και ενδιαφέρονται για την πορεία του Αγωνιστικού Μετώπου και το αποτέλεσμα που θα έχει στις εκλογές πρέπει να είναι μεγάλη να μη χαθεί ούτε μία ώρα, να κάνουμε ότι μπορούμε.

Περισσότερα...

Παρέμβαση της δημοτικής παράταξης για τις εξελίξεις στα ΤΕΙ Αιγίου.

Η επιχειρούμενη κατάργηση της Οπτικής και της Οπτομετρίας στο νέο σχέδιο-σκούπα για την «αναδιάρθρωση» του Πανεπιστημίου, η «προσωρινή» διατήρηση κατά τα φαινόμενα της Φυσιοθεραπείας και η εγκατάλειψη της περίπτωσης λειτουργίας της λογοθεραπείας στο Αίγιο, εντάσσεται στην κατεύθυνση υποβάθμισης των πτυχίων, την μείωση του «κόστους» της εκπαίδευσης και την εμπορευματοποίησή της.

Περισσότερα...

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε πρόσφατα στο Αίγιο η δημοτική παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) με θέμα “Διαχείριση Στερεών Οικιακών Αποβλήτων, το Ακανθώδες Θέμα του Δήμου μας ”.

Περισσότερα...

IMAGE Η κατάρα της Αθηνάς στο κεφάλι του Κυριάκου
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» έγραφε ο ποιητής της Ρωμιοσύνης, ο Γιάννης Ρίτσος. Να, όμως, που η «κακιά σκουριά» που επιχειρεί να καλύψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα βγαίνει πλέον από το ίδιο το μέγαρο... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ