Εργατικός Αγώνας

1o Open Theater Festival!

 

Μετά από 4 μήνες… Ανοίγουν τα θέατρα! Η «Θεατρική Ομάδα 2510» διοργανώνει ένα τριήμερο Φεστιβάλ, στο Ανοιχτό Θέατρο της πλατείας Κουμουνδούρου, με δύο έργα ανά ημέρα! Για να γελάσουμε αλλά και να σκεφτούμε μέσω του γέλιου.

Θα παρουσιαστούν :

Την  Πέμπτη 16/7 και την Παρασκευή 17/7  στις 21.00, “ChileVencera”, του JuanFondon!

Ένα  έργο για τη διαχρονικότητα της Δημοκρατίας, που είχε ανέβει μια και μοναδική φορά στην Ελλάδα. Ένα έργο ανοιχτό σε πειραματισμούς (ska-punkmusical το χαρακτηριζουν οι συντελεστές), με τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση από τα μέλη της Ομάδας και συνδυάζει διαφορετικούς τύπους θεάτρου (κωμωδία, σουρεαλισμό, δράμα, θεατρο-ντοκουμέντο) και τρόπους υποκριτικής απόδοσης (από το Στανισλάφσκι έως τον Μπρεχτ).

Την  Παρασκευή 17/7 και το Σάββατο 18/7 στις 22.00,  « Εκκλησιάζουσες», του Αριστοφάνη!

 Από τις πιο εμβληματικές και διαχρονικές κωμωδίες του μεγάλου συγγραφέα. Με άπειρα επίπεδα ανάγνωσης . Η Πατριαρχία και η Μητριαρχία, οι σχέσεις εξουσίας,  η Αλλοτρίωση και η Διαφθορά στη πολιτική, τα δικαιώματα των γυναικών, η ουτοπία ( ή όχι) της ισότητας και της ισονομίας, ο έρωτας και οι μορφές του… και πάνω από όλα, η χαρά της ζωής κάτω από το αττικό φως.

Την  Πέμπτη 16/7,στις 22.00 και το Σάββατο 18/7, στις 21.00, «Κατά φαντασία Ασθενής», του Μολιέρου!

Επειδή οι πανδημίες ταλανίζαν από παλιά την ανθρωπότητα. Τι συμβαίνει όταν μια ασθένεια αποκαλύπτει όλες τις κρυμμένες αλήθειες και φανερώνει μυστικά που κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί; Τελικά η ζωή και ο θάνατος, η υγεία και η ασθένεια, πόσο καθορίζουν και τις ανθρώπινες σχέσεις, πέρα από τα όρια του ατόμου;

***

Με πάνω από 70 συντελεστές και ηθοποιούς , η Θεατρική Ομάδα 2510 υποδέχεται τα Ανοιχτά Θέατρα με ένα Festival– υπενθύμιση για την αξία της Τέχνης  στη Καθημερινότητα.

***

Είσοδος: συμβολική συνεισφορά 2 Ε.

***

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων για επικοινωνία, πληροφορίες, συνεντεύξεις, συμμετοχές, παράλληλες παρουσιάσεις (βιβλίων, εκδόσεων, έργων τέχνης): Ελευθερία Σακαρέλη  6906483812.

***

Οι συντελεστές τονίζουν ότι θα χαρούν να μας δούν για «να ανταλλάξουμε ιδέες για ένα πολιτισμό ανοιχτό στις ανάγκες της σύγχρονης πόλης, την εποχή της συλλογικής ευθύνης».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας