Εργατικός Αγώνας

Πρόταση κοινής δράσης για διαδήλωση ενάντια στις πολιτικές Κυβέρνησης-ΕΕ

Κάλεσμα του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων.

Οι εγκληματικές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ μας φέρνουν σε ένα ακόμα λοκ ντάουν.

Ένα χρόνο τώρα, αντί για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικά τεστ και ιχνηλατήσεις, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις συγκοινωνίες και όλους τους χώρους συνάθροισης κοινού, ανοιγοκλείνουν οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αντί για ελεύθερη μαζική παραγωγή και διάθεση εμβολίων και άμεσο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, η ΕΕ εξυπηρετεί και υποτάσσεται στις ανάγκες και τους προγραμματισμούς των φαρμακευτικών εταιριών. Αντί για δημόσιο αγαθό, το εμβόλιο γίνεται εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας των πολυεθνικών.

Ένα χρόνο τώρα, καθημερινά μετράμε νεκρούς στη χώρα μας, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Μετράμε ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στο σύστημα υγείας. Μετράμε ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους, μικρομάγαζα και επιχειρήσεις που κλείνουν. Μετράμε μήνες που τα παιδιά μας είναι έξω από τα σχολεία και τις σχολές, χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση. Μήνες χωρίς πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Και παράλληλα, ψηφίζονται και εφαρμόζονται αντιδημοκρατικοί και αυταρχικοί νόμοι και μέτρα, χρησιμοποιώντας την πανδημία σαν ευκαιρία, ενώ αναπτύσσονται και κερδίζουν έδαφος σκοταδιστικές και φασίζουσες αντιλήψεις για την πανδημία, τον εμβολιασμό, την κοινωνική και πολιτική ζωή. Οι πραγματικοί ένοχοι και υπεύθυνοι –ολοφάνερα πλέον–είναι η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Ο Συντονισμός κομμουνιστικών οργανώσεων και δυνάμεων καλεί όλο το λαό, τα σωματεία και τους συλλόγους, τις πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, να ενώσουμε τις φωνές μας και να οργανώσουμε την αντίστασή μας. Να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην υγεία και τη ζωή. Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Να διεκδικήσουμε:

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Άμεσο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού

Μέτρα προστασίας στις συγκοινωνίες, στους χώρους δουλειάς και σπουδών

Διαγραφή του δημόσιου χρέους, απόσυρση των μνημονιακών νόμων

Ουσιαστική ενίσχυση όσων πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας

Απόσυρση όλων των αντιδραστικών αντιδημοκρατικών μέτρων και νομοσχεδίων

Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας