Εργατικός Αγώνας

Ενωτικός μαζικός αγώνας – όλοι στο δρόμο

Ανακοίνωση του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων Ιωαννίνων

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ-ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων στα Γιάννενα καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μαθητές να συνδράμουν στον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές με μαζικότητα-δυναμισμό και αντοχή εδώ και πάνω από 1 μήνα ενάντια στο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ και που εισάγει την καταστολή στα Πανεπιστήμια μαζί με μια σειρά αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, πετάγοντας τα παιδιά του λαού έξω από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα που η Αστυνομία μπουκάρει και δέρνει μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα (όπως έγινε στο ΑΠΘ πριν 2 εβδομάδες κι όπως παραλίγο να γίνει και στα Γιάννενα) , την ίδια στιγμή που το μόνο πράγμα που επιτρέπεται είναι το πήγαινε-έλα στον χώρο εργασίας και ακόμα και η βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς σου ισούται με ”Έγκλημα και Τιμωρία” (βλέπε Νέα Σμύρνη) η Κυβέρνηση απαιτεί να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας καθώς το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια του.

Το ΕΣΥ όμως έφτασε στα όρια του καθώς όχι μόνο δεν το ενίσχυσαν, ενώ ήταν παλλαϊκή απαίτηση από την αρχή της Πανδημίας, αλλά μείωσαν και την χρηματοδότησή του. Ακόμα και τώρα στην ύστατη ώρα η Κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές των μεγαλοκαρχαριών της Υγείας για να δοθεί μια ανάσα.

Απέναντι σε όλο αυτό το κλίμα φόβου, απαισιοδοξίας και καταστολής και μπροστά στην οικονομική κρίση που αγγίζει όλο και περισσότερο τον καθένα και την καθεμιά η μόνη απάντηση μας πρέπει να είναι ο Αγώνας: Αγώνας μαζικός και ενωτικός μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους μας, τους μαζικούς φορείς.

– Να φωνάξουμε όλοι μαζί το “Οργανωμένη απειθαρχία” στα κατασταλτικά μέτρα που παίρνονται με πρόσχημα την πανδημία!

– Το νομοσχέδιο-έκτρωμα της Κεραμέως για την Εκπαίδευση να ανατραπεί!

– Τώρα Επίταξη των Ιδιωτικών Μονάδων Υγείας και άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ!

– Απόσυρση όλων των αντιδραστικών αντιδημοκρατικών μέτρων και νομοσχεδίων!

Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου

Κομμουνιστικών Δυνάμεων Τ.Ε. Γιαννίνων

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας