Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

Αφιερώματα

Γράφει ο Γιώργος Πετρόπουλος.

Στις 24 Δεκέμβρη του 1943, σε μία έκτακτη έκδοσή του, ο «Ριζοσπάστης» φιλοξενούσε μια ανατριχιαστική είδηση. Κάτω από τον τίτλο «Η τραγωδία των Καλαβρύτων - Οι Ούννοι κολυμπάν στο αίμα», έγραφε1:

Περισσότερα...

Στις 17 Νοέμβρη του 1918, στα γραφεία του Συνδέσμου Μηχανικών Ατμοπλοίων Πειραιώς, η εργατική τάξη της Ελλάδας γέννησε το δικό της κόμμα. Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΕΚΕ) που γρήγορα μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κι έγινε το Ελληνικό Τμήμα της 3ης Διεθνούς σημάδεψε βαθιά τη νεότερη ελληνική ιστορία.

Περισσότερα...

Ένα μουσικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα του Εργατικού Αγώνα στην 77η επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ.

Σήμερα, κλείνουν 77 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου. Χωρίς άλλο, πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες επετείους της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Περισσότερα...

Γράφει ο Γεράσιμος Αραβανής.

Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τότε που ο Ξενοφώντας Γρηγόρης έφυγε από κοντά μας. Ήταν μια προσωπικότητα της Λευκάδας που για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα άφησε το αποτύπωμα της στις εξελίξεις, στα γεγονότα, στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς και της συνείδησης των συμπατριωτών μας.

Περισσότερα...

IMAGE Πόσο κοστίζει ένα χαμόγελο;
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Αλήθεια, πόσο κοστίζει ένα χαμόγελο; Ποτέ ως τώρα δεν είχαμε μπει στον κόπο να αποτιμήσουμε μια μικρή -έστω και φευγαλέα- στιγμή χαράς. Να, όμως, που στον καπιταλισμό όλοι και όλα (πρέπει να) έχουν την τιμή τους. >>>>>>