Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Συμπληρώνονται σήμερα 46 χρόνια από τον θάνατο το Νίκου Ζαχαριάδη, του μεγαλύτερου ηγέτη στην ιστορία του ελληνικού εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Για την ζωή, τη δράση, τη προσφορά του στο κίνημα και το τραγικό του τέλος έχουμε γράψει πολλές φορές. Δεν θεωρούμε ότι χρειάζεται να επαναλάβουμε κάτι.

Θεωρούμε όμως πολύ σημαντικά τα διδάγματα που αντλούνται από την ιστορία του, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό, τιμώντας την μνήμη του δίνουμε σήμερα στους αναγνώστες ένα σημαντικό βιβλίο - ντοκουμέντο το οποίο δεν υπάρχει πλέον στα βιβλιοπωλεία αλλά είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι το αναζητούν για να το μελετήσουν.

Η μελέτη του ξεκαθαρίζει την ουσία της τραγωδίας του ΚΚΕ που ξεκίνησε το 1956. Μιας τραγωδίας που ήταν ταυτόχρονα και προσωπική τραγωδία του Νίκου Ζαχαριάδη ως το θάνατό του.

 

Εργατικός Αγώνας

 

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE Η κατάρα της Αθηνάς στο κεφάλι του Κυριάκου
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» έγραφε ο ποιητής της Ρωμιοσύνης, ο Γιάννης Ρίτσος. Να, όμως, που η «κακιά σκουριά» που επιχειρεί να καλύψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα βγαίνει πλέον από το ίδιο το μέγαρο... >>>>>>
IMAGE Σύσκεψη της Π.Α.Τ.Ε.Κ. για τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης
Η Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση (Π.Α.Τ.Ε.Κ.) οργανώνει πλατιά σύσκεψη - συζήτηση το Σάββατο 19/10 στις 17:30 στα γραφεία της... >>>>>>