Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Συμπληρώνονται σήμερα 46 χρόνια από τον θάνατο το Νίκου Ζαχαριάδη, του μεγαλύτερου ηγέτη στην ιστορία του ελληνικού εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Για την ζωή, τη δράση, τη προσφορά του στο κίνημα και το τραγικό του τέλος έχουμε γράψει πολλές φορές. Δεν θεωρούμε ότι χρειάζεται να επαναλάβουμε κάτι.

Θεωρούμε όμως πολύ σημαντικά τα διδάγματα που αντλούνται από την ιστορία του, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό, τιμώντας την μνήμη του δίνουμε σήμερα στους αναγνώστες ένα σημαντικό βιβλίο - ντοκουμέντο το οποίο δεν υπάρχει πλέον στα βιβλιοπωλεία αλλά είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι το αναζητούν για να το μελετήσουν.

Η μελέτη του ξεκαθαρίζει την ουσία της τραγωδίας του ΚΚΕ που ξεκίνησε το 1956. Μιας τραγωδίας που ήταν ταυτόχρονα και προσωπική τραγωδία του Νίκου Ζαχαριάδη ως το θάνατό του.

 

Εργατικός Αγώνας

 

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στη Λευκάδα
Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στο Z-BAR >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>