Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αναλύσεις - Απόψεις

Τα σχολεία άνοιξαν μέσα σε ένα μπαράζ προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και φόβου και ανασφάλειας από την πλευρά των γονέων των μαθητών και γενικά της κοινωνίας.

Περισσότερα...

Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος.

Περιοδεία σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με τον βουλευτή της Α' περιφέρειας Στράτο Σιμόπουλο που αποτελεί ένα από τα πλέον ακραία πολιτικά στοιχεία της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε να πραγματοποιήσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Πρόκειται για τον βουλευτή που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, όταν λίγες μέρες μετά τον θάναντο του Μανώλη Γλέζου είχε κάνει μία απαξιωτική ανάρτηση: Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Μανώλης Γλέζος βρέθηκε "στην λάθος πλευρά της ιστορίας".

Περισσότερα...

(Με το ύφος του Κ Π. Καβάφη, κι απ' αφορμή την πυρπόληση του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών).

Από το φίλο και σύντροφο Νίκο Παπακωσταντίνου πήραμε το παρακάτω σημείωμα και το δημοσιεύουμε.

Περισσότερα...

Του Χρήστου Τρικαλινού.
Φθινόπωρο του 1965. Η τελευταία κυβέρνηση των αποστατών έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Οι μεγάλες διαδηλώσεις της Αθήνας καταλαγιάζουν. Μένει η πικρή γεύση των δακρυγόνων, ο πόνος για το Σωτήρη, που πριν λίγες μόλις μέρες ζούσε ανάμεσά μας και τώρα δεν υπάρχει πια κι η αγανάκτηση.

Περισσότερα...

Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ.

Εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας οι έλληνες εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας και αυτή την φορά εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες που διαμόρφωσε η υγειονομική κρίση και φέρονται να διατηρούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους στην διεθνή ναυτιλία.

Περισσότερα...

IMAGE Καθαρίστριες με πιστοποίηση από τον… Κασιδιάρη
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει ο Αμετανόητος. Σε πολλές χώρες οι μετανάστες, μέχρι να εγκλιματιστούν στη νέα τους πατρίδα, απασχολούνται σε εργασίες που δεν απαιτούν καλή χρήση της επικρατούσας γλώσσας. Οικοδόμοι, εργάτες γης, καθαρίστριες, οικιακοί βοηθοί είναι οι... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ