Εργατικός Αγώνας

Νέοι προσανατολισμοί και νέες αγάπες

Ο σύντροφος Κώστας Γρηγοριάδης σχολίασε εύστοχα τη συμπόρευση του ΚΚΕ με τον γνωστό σε όλους μας κο Γιάννη Μηλιό.

Εγώ ήθελα να προσθέσω μόνο δύο λόγια:

Στην πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γ. Μηλιός κατέστησε σαφή τη βάση της σημερινής προσέγγισης του με το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τη μεγάλη σύγκρουση που είχε στις δεκαετίες 1980 και 1990.

Αυτή είναι ότι:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερή δύναμη εξέλιπε, κατά τα λεγόμενά του, και το ΚΚΕ είναι σήμερα η κυρία δύναμη αντίστασης στο χώρο της αριστεράς.

Το ΚΚΕ επανεξέτασε και σαφώς τροποποίησε προς την κατεύθυνση των παγίων απόψεων του ίδιου τις θεωρητικές και πολιτικές θέσεις του.

Και τρίτον αναθεώρησε συνολικά την ιστορία του προς την κατεύθυνση που ο Μηλιός υποστηρίζει αυτές τις δεκαετίες.

Ο Μηλιός τίποτε από όσα έλεγε και έγραφε δεν τροποποίησε και η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό και με βάση τα λεγόμενα του στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών είναι ότι συνεχίζει να θεωρεί το σχέδιο που επεξεργάστηκε ο ίδιος, ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για ακύρωση του μνημονίου και υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού εντός της ΕΕ και χωρίς μάλιστα τριγμούς και κινδύνους σωστό. Θεωρεί, δηλαδή, σωστό το απαύγασμα του οπορτουνισμού μπροστά στο οποίο οι αναλύσεις του Κύρκου και του ΚΚΕ εσωτερικού ωχριούν.

Συμπέρασμα: Ο Μηλιός παραμένει σταθερός στις θέσεις του και το σημερινό ΚΚΕ ταυτίστηκε μαζί του στη βάση των θέσεων που το πραγματικό ΚΚΕ πολέμησε τριάντα ολόκληρα χρόνια.

Οι συμμαχίες, η συμπόρευση και οι συνεργασίες δεν είναι καθόλου άσχετες με την πολιτική που κάποιο κόμμα ακολουθεί. Είναι στενά δεμένες και υπηρετούν την αποφασισμένη πολιτική, απορρέουν από αυτή. Δεν γίνεται να θεωρείς σύμμαχο σου τον Μηλιό, να συνευρίσκεσαι συνεχώς μαζί του και να το διαλαλεί, να καλεί σε ψήφιση του ΚΚΕ και παράλληλα να εφαρμόζεις μια συνεπή ταξική πολιτική.

Σήμερα το ΚΚΕ συνεργάζεται με τον Μηλιό, δίνει τον πρώτο ρόλο στο φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Νταλάρα και τόσους άλλους, οι οποίοι έχουν επαίνους για το κόμμα και καλούν σε υπερψήφιση του, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν εχθροί ή τουλάχιστον αντίπαλοι του και την ίδια στιγμή θεωρεί τους κομμουνιστές εκτός κόμματος και τους αριστερούς «εχθρούς», «αντιπάλους», «οπορτουνιστές», «υπηρέτες της αστικής τάξης» και αρνείται κάθε επικοινωνία μαζί τους.

Και επειδή οι συνεργαζόμενοι είναι έξυπνοι άνθρωποι και ο ταξικός αντίπαλος είναι πολύπειρος και ανοιχτομάτης κάτι αντιλαμβάνονται και προσεγγίζουν το ΚΚΕ. Ευελπιστούν φαίνεται να ετοιμάσουν την επόμενη εφεδρεία του συστήματος.

Στο χέρι των κομμουνιστών εντός και εκτός του κόμματος είναι να τους διαψεύσουμε.

                                                              

Ένας τακτικός αναγνώστης του Εργατικού Αγώνα

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας