Εργατικός Αγώνας

Η ιστορία του ΚΚΕ α λα καρτ

Όταν άνθρωποι των οποίων οι γονείς υπήρξαν μορφές του αγώνα που έδινε το ΚΚΕ για Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία γυρίζουν την πλάτη τους σήμερα στην ηγεσία του ΚΚΕ και συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πρέπει ο κάθε Κομμουνιστής, να σκύψει πάνω στο ζήτημα, να εξετάσει το γιατί και να κάνει την αυτοκριτική του.

Αντί αυτοκριτικής όμως κάποιοι προπαγανδιστές της σημερινής γραμμής του ΚΚΕ βγήκαν να εξιστορήσουν το μεγαλείο του Κομμουνιστή Πλουμπίδη, την προσήλωση του στο Κόμμα, την ηρωική του στάση, ως πάλη για το Σοσιαλισμό!! (Μπογιόπουλος), λες και ο Πλουμπίδης ήταν τροτσκιστής και να αντιπαραθέσουν αυτήν την πάλη στην απόφαση του γιού του Πλουμπίδη να μπει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ!.

Είναι γνωστό ότι η πάλη του κάθε Αγωνιστή στελέχους του ΚΚΕ εντασσόταν στα πλαίσια της πάλης του ΚΚΕ για τα κυρίαρχα συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούσαν άμεσα το λαό και την επιβίωσή του. Ήταν η συγκεκριμένη πολιτική του ΚΚΕ που γέννησε Πλουμπίδηδες και Μπελογιάννηδες, τους οποίους ο λαός αναγνώριζε ως ήρωες και αγωνιστές και το ΚΚΕ ως το Κόμμα των Αγώνων και των θυσιών.

Αντίθετα η πολιτική η οποία έθετε την πάλη των Κομμουνιστών στη λύση του βασικού ζητήματος (η πρόταση για την άμεση σοσιαλιστική επανάσταση και την δικτατορία του προλεταριάτου) η οποία ακολουθήθηκε από ένα τμήμα που ξέκοψε από το ΚΚΕ (τροτσκιστές) καταποντίστηκε και έμεινε στο περιθώριο.

Επιχειρούν βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προπαγανδιστές της νέας γραμμής της ηγεσίας του ΚΚΕ να ταυτίσουν την εποχή Πλουμπίδη με την σημερινή και να «αντιπαραθέσουν» τον Πλουμπίδη με τον γιό του, όπως και το Λοΐζο με την κόρη του. Στόχος το θυμικό του καθένα από μας και η ψήφος μας. Οι μεν (ΣΥΡΙΖΑ) προβάλλοντας τα παιδιά των Αγωνιστών του ΚΚΕ, οι δε προπαγανδιστές της σημερινής γραμμής της ηγεσίας του ΚΚΕ με την αντιπαράθεση της Ιστορίας του Κόμματος που είναι συνυφασμένη με την Ιστορία των πατεράδων τους, στοχεύοντας φυσικά στις εκλογές και την απώλεια ψήφων.

Και οι δύο όμως έχουν ένα κοινό σημείο: ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ την Ιστορία του ΚΚΕ.

Οι μεν προπαγανδιστές της νέας γραμμής της ηγεσίας του ΚΚΕ (Μπογιόπουλος – ιστοσελίδα «ατέχνως») με την στήριξη και προπαγάνδιση, είτε έμμεσα, είτε άμεσα της νέας γραμμής της ηγεσίας του ΚΚΕ η οποία επέβαλλε φραξιονιστικά την αναθεώρηση και επανεγγραφή του Α τόμου της Ιστορίας του ΚΚΕ, ο δε ΣΥΡΙΖΑ με την απόλυτη απόρριψη της.

Κοινή συνισταμένη και των δύο ηγεσιών είναι οι πολιτικές τους διαφορές με την Κομμουνιστική Διεθνή και την στρατηγική του ΚΚΕ των ηρωικών χρόνων μέχρι σήμερα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αφορά η στάση του, είναι οπορτουνιστικό κόμμα που πέρασε με την σοσιαλδημοκρατία και οι μεθοδεύσεις του είναι η γνωστή τυχοδιωκτική τακτική της εκμετάλλευσης της ιστορίας του Κόμματος με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου των Κομμουνιστών και Αριστερών. Για τους προπαγανδιστές όμως της νέας γραμμής του ΚΚΕ, οι οποίοι τυγχάνουν της στήριξης της ηγεσίας του ΚΚΕ, θα πρέπει να απαντήσουν πρώτα στον κόσμο του ΚΚΕ και της Αριστεράς στο εξής ερώτημα:
Ήταν το ΚΚΕ και συνεπακόλουθα οι αγωνιστές του «κάτω από ξένη σημαία» ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Αναφερόμαστε σε αυτό εδώ όπου η ηγεσία του ΚΚΕ επίσημα πλέον με την επανέκδοση του Α τόμου της Ιστορίας του Κόμματος στην οποία περιλαμβάνεται η έκδοση της ΚΕ για τον Ιταλοελληνικό πόλεμο όπου η ηγεσία αποφαίνεται ότι η Κομμουνιστική Διεθνής με το 7ο Συνέδριό της 7ο Συνέδριο της το 1935:

.. «διαμόρφωσε στρατηγική που προσανατόλιζε τα ΚΚ στη σύμπραξη με τη μία ιμπεριαλιστική πλευρά, τη λεγόμενη δημοκρατική, εναντίον της άλλης, της φασιστικής. Εκ των πραγμάτων η νέα στρατηγική της ΚΔ ωθούσε να διεξάγεται η πάλη του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος υπό ξένη σημαία». (Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ στον Ιταλοελληνικό πόλεμο 1940- 1941», εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα 2015, σελ. 26).

Όταν λοιπόν αναθεωρείς την Ιστορία του ΚΚΕ και υποστηρίζεις ότι «ήταν κάτω από ξένη σημαία», τότε και ο Πλουμπίδης και ο Μπελογιάννης «κάτω από ξένη σημαία» ήταν!!

Και δεν μπορείς να χρησιμοποιείς την ιστορία του ΚΚΕ α λα καρτ, δηλαδή όταν θες να υποβαθμίσεις τα πρόσωπα των παιδιών των Αγωνιστών να βάζεις μπροστά την ιστορία του Κόμματος και να την αντιπαραθέτεις με τα παιδιά του Μπελογιάννη και του Πλουμπίδη και όταν είναι να δράσεις για να υπερασπιστείς την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να παριστάνεις τον υπερεπαναστάτη και να απέχεις της πάλης απαιτώντας άμεσα το μάξιμουμ – δηλαδή την σοσιαλιστική επανάσταση – ως προαπαιτούμενο να δράσεις για να βοηθήσεις το λαό στα άμεσα προβλήματα του.

Η Ιστορία του ΚΚΕ δεν είναι α λα καρτ, είναι συγκεκριμένη και το έπος που δημιούργησε στηρίχτηκε πάνω στην γραμμή Στάλιν-Δημητρώφ, στο 7ο συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (αυτό που «έθεσε τα ΚΚ κάτω από ξένη σημαία» σύμφωνα με την ηγεσία του ΚΚΕ).

Όταν υπερασπίζεσαι την Ιστορία αυτή θα πρέπει να υπερασπίζεσαι και την πολιτική της διαφορετικά δεν απαντάς στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να την οικειοποιηθεί, αλλά και εσύ όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλετε την Ιστορία ως εργαλείο ψηφοθηρίας και τίποτε περισσότερο. Γιατί αν σεβόσαστε την Ιστορία του ΚΚΕ δεν θα υποστηρίζατε την παραποίηση της από την σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΚΕ και την χρησιμοποίησή της για τους προπαγανδιστικούς σκοπούς της φράξιας που πήρε το Κόμμα στα χέρια της και το «ξεκοκαλίζει» !

Για αυτό η απάντηση σε όλα αυτά είναι η εξής:

‘Η με τον Πουλιόπουλο, τον Στίνα και τον Μηλιό θα είσαι, ή, με τον Ζαχαριάδη τον Στάλιν και τον Χαρίλαο, μέση οδός δεν υπάρχει!!

 

Γιώργος Νικολαΐδης

         Αθήνα

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας