Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Αθλητισμός

Γράφει ο Μπάμπης Κλιάφας.

Δεν είναι πρωτοφανής ούτε καν πρωτότυπη η επιχειρούμενη διαπλοκή αθλητισμού και «πατριωτισμού» με αφορμή τα εθνικά συγκροτήματα σε όλα τα αθλήματα. Τα φληναφήματα περί «επίσημης αγαπημένης» που «είναι υπεράνω ομάδων και χρωμάτων» εύκολα δίνουν τη θέση τους στο ανάθεμα σε παίκτες και προπονητές όποτε τα αποτελέσματα δεν εξυπηρετούν την «εθνική μαγκιά». Καμιά κυβέρνηση –δεξιά ή «αριστερή»- δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό της μικροκομματικής εκμετάλλευσης αθλητικών επιτυχιών. Και πάντα στα δύσκολα οι ίδιες οι κυβερνήσεις και τα επίσημα κρατικά όργανα όχι μόνο δεν δίνουν λύσεις αλλά συμβάλλουν στη δημιουργία προβλημάτων εκ του μη όντως.

Περισσότερα...

Το θέατρο του παραλόγου που παίζεται με πρωταγωνιστές τον Παναθηναϊκό, την Εθνική Ελλάδας και τον Ρικ Πιτίνο, έχει ονοματεπώνυμο: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης όλου του ελληνικού μπάσκετ. Αυτή είναι η θέση του Sport24.gr.

Περισσότερα...

Γράφει ο Θέμης Καίσαρης.

Και να που ήρθε αυτό που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Το ποδόσφαιρο να είναι έτοιμο για την απόλυτη μπασκετοποίηση. Την ξεφτίλα που ποτέ δεν περιμέναμε πως θα ξεκινήσει από το παρκέ και θα φτάσει στο χορτάρι. Ποια είναι αυτή; Να γίνει και το ποδόσφαιρο ένα άθλημα με διαφορετικούς κανονισμούς ανάλογα τη διοργάνωση.

Περισσότερα...

Γράφει ο Μπάμπης Κλιάφας.

Ο Μανώλης Ρασούλης υποστήριζε ότι «οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει». Πιθανό. Το σίγουρο πάντως είναι πως στη χώρα μας οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά το χάλι της ελληνικής καλαθοσφαίρισης διαρκώς κάνει καινούρια limit up. Μπάχαλο και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπάχαλο και με κυβέρνηση ΝΔ. Ή σωστότερα, όπως λέει και πάλι ο Ρασούλης, «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν».

Περισσότερα...

Γράφει ο Θέμης Καίσαρης.

Αυτή τη φορά δεν αφορούσε πεσίματα, συμπλοκές και ραντεβού. Αυτή τη φορά δεν έβριζε παίκτες, αντίπαλους οπαδούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους. Αυτή τη φορά δεν είχε ψόφους, καρκίνους, σαπισμένα κόκαλα, μανάδες, ανοιγμένα κεφάλια, μαχαίρια, κτλ.

Αυτή τη φορά το πανό είχε θάνατο. Όχι από φυσικά αίτια, όχι από δυστύχημα. Δολοφονία. Φόνο με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Οι φυσικοί πήγαν στη φυλακή, σωστά; Ας πούμε ναι. Άρα αυτοί που φτιάχνουν και κρατάνε το πανό δεν έκαναν τον φόνο. Ή μάλλον, για να το θέσουμε πιο σωστά, δεν πλήρωσαν ποτέ γι' αυτόν.

Περισσότερα...

IMAGE Ντροπή για τη χώρα όπου η δικαιοσύνη είναι παιχνίδι!
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Οι μπούρδες περί της «τυφλής δικαιοσύνης» πάντα μου προξενούσαν αφόρητα χάχανα. Όχι όμως σήμερα. Σήμερα μαζί με εκατομμύρια συνέλληνες νοιώθω οργή παρακολουθώντας την ξεφτίλα αυτού που ονομάζεται αστική «δικαιοσύνη».... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ