Εργατικός Αγώνας

Στημένη παράσταση και παιχνίδια συμφερόντων

Το θέατρο του παραλόγου που παίζεται με πρωταγωνιστές τον Παναθηναϊκό, την Εθνική Ελλάδας και τον Ρικ Πιτίνο, έχει ονοματεπώνυμο: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης όλου του ελληνικού μπάσκετ. Αυτή είναι η θέση του Sport24.gr.

Η επιστολή των τριών παικτών του Ολυμπιακού έφερε στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο Παναθηναϊκός λύνει και δένει σε όλα τα επίπεδα κι αυτό έχει συνέπειες – έμμεσες ή άμεσες – σε ολόκληρο το οικοδόμημα του αθλήματος.
Αποκορύφωμα όσων λέγονται και ακούγονται επί σειρά ετών, είναι η αναστάτωση που προκλήθηκε από την ημέρα που ανακοινώθηκε η επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Ηταν κάτι που οι περισσότεροι υποψιάζονταν από τη στιγμή που ο Αργύρης Πεδουλάκης βρισκόταν υπό αμφισβήτηση στους πράσινους και μάλιστα προκάλεσε απορίες όταν τελικά ο Αμερικανός θρύλος του μπάσκετ έγινε υποψήφιος για την Εθνική Ελλάδας.
Εν τέλει ο Πιτίνο ανέλαβε την Εθνική και όσοι είχαν υποψίες για επικείμενη αναστάτωση όταν θα κληθεί να επιστρέψει και στον Παναθηναϊκό, δικαιώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες.

Αλλωστε πρώτοι εδώ στο Sport24.gr είχαμε γράψει ότι ο Πιτίνο είναι ο πρώτος στόχος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ήταν θέμα χρόνου να μπει σε δύο βάρκες ο Αμερικανός κόουτς, δίνοντας πάτημα σε όσους πίστευαν ότι κουμάντο στο ελληνικό μπάσκετ κάνει ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού.

Και όταν δε προέκυψαν ερωτηματικά ως προς την παράλληλη συνεργασία του Πιτίνο σε Εθνική και Παναθηναϊκό – ακόμα και η ίδια η ΕΟΚ διέρρευσε προβληματισμό και αλλαγή δεδομένων – έσπευσαν τα πράσινα ΜΜΕ να ξεκαθαρίσουν πως δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα. Ο Ρικ θα μείνει κανονικά και στις δύο θέσεις. Δεν άφησαν με άλλα λόγια την Ομοσπονδία να το ξεκαθαρίσει, αλλά ενημέρωσαν το κοινό, πριν ίσως να το μάθει και η ίδια η Ομοσπονδία. Ίσως και ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος, που μόλις έμαθε την είδηση για την επιστροφή του 67χρονου τεχνικού στον Παναθηναϊκό, αισθάνθηκε άβολα και οι συνεργάτες του τον είδαν ενοχλημένο.

Το κακό είναι ότι ενδιάμεσα ο Πιτίνο είχε κάνει ραντεβού με παίκτες όλων των ομάδων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δουλέψει σε σύλλογο. “Θα είμαι ο Greek Pitino“, είπε και στους παίκτες του Ολυμπιακού, όταν το ρώτησαν αν αληθεύουν οι φήμες περί Παναθηναϊκού. “Δεν θέλω να είμαι αλλού, μόνο στην Εθνική”, τους είπε, διαβεβαίωση που είχαν πάρει κι άλλοι διεθνείς, αλλά και ο Βασιλακόπουλος, στις μεταξύ τους ιδιωτικές συζητήσεις.

Ουσιαστικά οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου θεωρούν εαυτούς εξαπατημένους από τον Αμερικανό κόουτς, καθώς μετά από ανεξήγητους λόγους άλλαξε την απόφασή του και κατέληξε να δίνει τα χέρια με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η ανακόλουθη στάση του Πιτίνο ενόχλησε τους Έλληνες διεθνείς, καθώς δεν μπόρεσαν να καταλάβουν γιατί ο τεχνικός πλέον του Παναθηναϊκού δεν τήρησε τον λόγο του.

Αυτή η σχέση -Γιαννακόπουλος και Πιτίνο- έχει και έναν κοινό σύνδεσμο. Τον ατζέντη και εκπρόσωπο του Πιτίνο, που είναι προσωπικός φίλος της οικογένειας Γιαννακόπουλου εδώ και πολλά χρόνια. Στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος αυτός έφερε τον Πιτίνο στην Εθνική και στον Παναθηναϊκό. Και οι πράσινοι επέβαλλαν με το έτσι θέλω τον Αμερικανό και στην Εθνική ομάδα, δίχως να αφήνουν περιθώρια ελιγμού και επιλογής στην Ομοσπονδία.

Μάλιστα όλα αυτά έγιναν με ερασιτεχνικούς χειρισμούς, καθώς όλοι αναρωτήθηκαν ποιος θα πληρώσει έναν τόσο ακριβό προπονητή για να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής, ουσιαστικά για ένα μήνα. Και ήταν τόσο προβλέψιμα τελικά όλα όσα έγιναν, που είναι να απορεί κανείς με τον σεναριογράφο αυτής της τραγελαφικής ιστορίας, που τελικά θίγει το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό και την Εθνική ομάδα.

Και σε όλα αυτή την κόντρα βρίσκονται στη μέση οι επαγγελματίες παίκτες, που δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.

 

Πηγή: sport24.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας