Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Ο Σταύρος Κοντονής μπορεί να είναι υπερήφανος. Η εξυγίανση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι γεγονός. Αυτό το ανήμερο θεριό που ακούει στο όνομα Κέρκυρα έχει σωριαστεί στο έδαφος. Πνέει τα λοίσθια. Ο επιθανάτιος ρόγχος ακούγεται σε όλα τα Βαλκάνια. Η εποχή που διαφέντευαν το ελληνικό ποδόσφαιρο οι κοτζαμπάσιδες και οι ολιγάρχες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η κυβέρνηση της αριστεράς πίστη και ακλόνητη στις αρχές της δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος. Η Επιτροπή της Ειρήνης Μαρούπα έβαλε τα στήθια της μπροστά.

Άνοιξε το δρόμο, στην Επιτροπή Εφέσεων της αμαρτωλής ΕΠΟ, να πάρει αυτή την κοσμοϊστορική απόφαση για υποβιβασμό της Κέρκυρας. Μια νέα ημέρα έχει ξημερώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο. Για πρώτη φορά θριάμβευσε η νομιμότητα. Οι διαπλεκόμενοι μεγαλοπαράγοντες τύπου-Λυμπάντζη, τα μεγάλα ψάρια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σπαρταράνε στα δίχτυα. Αντίθετα προβιβάζονται και παίρνουν τη θέση τους στη Σούπερλιγκ έντιμοι παράγοντες σαν τον Γιάννη Κομπότη. Άσπιλοι και αμόλυντοι. Φτωχόπαιδα που βγάζουν το ψωμί τους τίμια και καθαρά. Με τον ιδρώτα του προσώπου τους. Αν ακούσει ο Κομπότης "οβερ δυομιση" θα έχει την εντύπωση ότι έχουνε βάλει στη πλάστιγγα τίποτα τόνους μπαμπάκι. Που εκεί στη Λειβαδιά ξέρουνε να ζυγίζουνε και με το παραπάνω. Τι θα ήταν άλλωστε το ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς τον Κομπότη με το νερομπίστολο; Με την απόφαση υποβιβασμού της Κέρκυρας αποκαταστάθηκε η τάξη. Ο κάθε κατεργάρης θα είναι στο πάγκο του. Θα τολμήσει να κάνει τίποτε τέτοιες μαγκιές ο Πλατανιάς; Θα τολμήσει να κουνηθεί η Καλλονή; Θα τολμήσει να κάνει τα δικά του ο Ζαμάνης στον Πανιώνιο;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γυρίσει σελίδα οριστικά και αμετάκλητα. Αν οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ είχανε εξαφανίσει κάτι ομαδίτσες σαν τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Καβάλα, η κυβέρνηση της Αριστεράς έβαλε τον πήχη ψηλά. Πολύ ψηλά. Χτύπησε στη καρδιά της διαφθοράς και της ανομίας. Ποιος θα περίμενε ότι θα ήταν δυνατόν να υποβιβαστεί ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος σαν την Κέρκυρα; Ο Ιβάν Σαββίδης με το που έσκασε η είδηση έπεσε σε βαθιά περισυλλογή: "Λες ν αρχίσουνε να σκαλίζουνε τι γίνεται στη Βέροια με Βρύζα και Γου Χού"; Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τρέμει σαν το ψάρι; "Ρε μπας και ρίξανε τη Κέρκυρα για να κάνουνε την αρχή και στη συνέχεια φάνε και την ΑΕΚ;"

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναστατωμένος έστειλε φιρμάνι σε δικηγόρους και λογιστές να τακτοποιήσουνε τα πάντα σχετικά με την Παναθηναϊκή  Συμμαχία. "Με τον Κοντονή δεν είναι να παίζεις. Αυτός είναι ικανός για όλα". Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχασε τον ύπνο του: "Αφού ο Κοντονής έριξε τη Κέρκυρα πάει να πει ότι είναι αποφασισμένος για όλα".

Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη και ζήτησε από όλους τους συνεργάτες του να είναι σε διαρκή επιφυλακή. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν ήταν δυνατόν να χτυπάει τους μπατίρηδες και τους φουκαράδες. Ομάδες των οκτακοσίων εισιτηρίων. Ομαδούλες που δεν έχουνε στον ήλιο μοίρα. Όσοι νομίζουνε ότι με τα λεφτά τους θα κάνουνε ό,τι γουστάρουνε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βαθιά γελασμένοι. Τώρα πλέον υπάρχει κράτος. Τώρα πλέον υπάρχει Υπουργός που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Τη  Παρασκευή το βράδυ, Παναγίτσα μου, ο Σταύρος Κοντονής δεν έκλεισε μάτι. Ήξερε ότι το όνομα του είχε γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ένας ήταν ο Καποδίστριας, που έφερε στην Ελλάδα την πατάτα. Άλλος ένας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που επανέφερε το 1974 τη Δημοκρατία. Κι άλλος ένας, ο Σταύρος Κοντονής που με τον υποβιβασμό της Κέρκυρας ξαναδίνει πίσω στα εκατομμύρια Ελλήνων φιλάθλων τις χαμένες Κυριακές τους.

Η πατρίς τον ευγνωμονεί. ΓΙΑ να σοβαρευτούμε. Για το ίδιο περίπου θέμα σχετικά με τον Δ. Μελισσανίδη και την ΠΑΕ ΑΕΚ, επίσης δεν τρέχει κάστανο. Ούτε για την Επιτροπή της Μαρούπα, ούτε για τον  ακάματο Σταύρο Κοντονή. Τη Κέρκυρα που τη βρήκαμε μπόσικια τη βάλαμε κάτω και τη κοπανίσαμε σαν χταπόδι. Κι ούτε καν Κέρκυρα δεν είναι. Κασσιόπη είναι το κανονικό όνομα της.

 

Πηγή: sport24.gr

IMAGE Οι εν δυνάμει δολοφόνοι
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος δεν ζει πια ανάμεσά μας. Ο ενεργός πολιτικά και κοινωνικά συμπολίτης μας, είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, έξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου, στις 14-6-2020 από δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ