Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

Διεθνή

Tης Αφροδίτης Παπαναστασίου.

Τέλος στην οδύσσεια εκατοντάδων ανθρώπων που περιφέρονταν επί δύο μέρες στην Καραϊβική. Η Κούβα επιτρέπει σε βρετανικό πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν νοσούντες από κορονοϊό να δέσει σε λιμάνι της, έπειτα από την άρνηση πολλών χωρών.

Περισσότερα...

Του Enrique Moreno Gimeranez.

Για άλλη μια φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι o υπαίτιoς για μια σύγκρουση με διεθνή xαρακτήρα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ειρήνη και την ασφάλεια στον πλανήτη. Σήμερα η αυτοκρατορία βάζει στο στόχαστρο την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Περισσότερα...

Του Pedro Zamarron.

Και να που το τελευταίο διάστημα η «πίσω αυλή των ΗΠΑ», όπως κάποτε αποκαλούσαν την Λατινική Αμερική, τυλίχθηκε στις φλόγες των κοινωνικών εκρήξεων που, σε πολλές περιπτώσεις, έχουν πάρει χαρακτήρα εξέγερσης. Το νότιο ημισφαίριο της ηπείρου, το πιο φτωχό και λεηλατημένο από τους βόρειους επικυρίαρχους, δείχνει να μην υπομένει άλλο τις ακραίες συνθήκες φτώχιας και εκμετάλλευσης και δοκιμάζει να αποτινάξει την κυριαρχία των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών. Από την Αργεντινή μέχρι και την Κολομβία η ήπειρος κοχλάζει.

Περισσότερα...

Μια σημαντική «λεπτομέρεια» που...ξεχάστηκε.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης.

Τις τελευταίες μέρες έγινε πολύς λόγος για τη νέα πρωθυπουργό της Φινλανδίας είτε επειδή είναι αρκετά νέα (34 ετών) και όμορφη, είτε επειδή έχει ασυνήθιστο οικογενειακό background (μεγάλωσε με τη χωρισμένη μητέρα της και τη γυναίκα σύντροφό της ενώ η ίδια έχει επιλέξει να κάνει οικογένεια και παιδί χωρίς να παντρευτεί με τον άντρα της).

Περισσότερα...

Μια έρευνα της εταιρείας μάρκετινγκ YouGov, για λογαριασμό του αμερικανικού αντικομμουνιστικού Ιδρύματος Θυμάτων του Κομμουνισμού, βρήκε πως το 70% των millenials, δηλαδή των νέων Αμερικανών που γεννήθηκαν λίγο πριν μπει ο 21ος αιώνας, θεωρούν «κάπως πιθανό» ή «εξαιρετικά πιθανό» το να ψηφίσουν σοσιαλιστή υποψήφιο σε κάποια εκλογική αναμέτρηση.

Περισσότερα...

IMAGE Το “επιτίμιο του Kυρίου” ή αλλιώς “Bόηθα Παναγιά”!
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
Γράφει ο Maximos. Τελικά, τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες μπορεί να καταφέρουμε να τους γλυτώσουμε από τον δολοφονικό ιό και τελικά θα τους ξεκάνουμε κλείνοντας τους μέσα, γεμίζοντάς τους άγχος και φοβικά σύνδρομα, προκαλώντας ένα... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ