Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Διεθνή

Μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας με την ευκαιρία της Ημέρας της Αφρικής.

Φέτος γιορτάζουμε την Ημέρα της Αφρικής στην Κούβα μέσα σε εξαιρετικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του Covid-19. Αυτό, ωστόσο, δεν θα μας εμποδίσει να γιορτάσουμε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, όπως την ίδρυση στις 25 Μαΐου 1963 του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας (ΟΑΕ), που μετονομάστηκε σε Αφρικανική Ένωση (ΑΕ) το 2002, όπως πάντα κάνουμε εμείς οι Κουβανοί.

Περισσότερα...

Η διαφορετική τακτική με την οποία νίκησε τον κορονοϊό.

H Κούβα φαίνεται πως μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται άριστα στην μάχη κατά της πανδημίας, αποδεικνύοντας πως διαθέτει ένα πανίσχυρο σύστημα υγείας.

Μπορεί για όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, οι χώρες που πιστεύαμε πως θα λειτουργούσαν καλύτερα να είναι εκείνες που φημίζονται για την οργάνωση και τα «πολυδιαφημισμένα» συστήματα υγείας, όμως όπως φαίνεται υπάρχουν κάποιες μικρές και θεωρητικά αδύναμες χώρες που «βάζουν τα γυαλιά» στις υπόλοιπες.

Περισσότερα...

Της Selam Gebrekidan.

Ο Εργατικός Αγώνας αναδημοσιεύει ένα ενδιαφέρον άρθρο των New York Times σχετικά με τα αυταρχικά μέτρα που παίρνουν πολλές κυβερνήσεις παγκόσμια στο όνομα της αντιμετώπισης κορονοϊού, δηλώνοντας ότι είναι προσωρινά. Στο άρθρο αυτό κατατίθενται οι φόβοι της αρθρογράφου ότι αφενός μεν τα μέτρα αυτά επιδιώκουν να εθίσουν τις κοινωνίες σε κυβερνητικά μέτρα αυταρχισμό και περιορισμού των ελευθεριών και αφετέρου ότι είναι πολύ πιθανόν πολλά από αυτά να διατηρηθούν και μετά την κρίση. Η αντιμετώπιση της πανδημίας θέτει ως άμεσο ζήτημα την προστασία της ζωής των ανθρώπων, αλλά η επαγρύπνηση για να μην οδηγηθούν οι κοινωνίες σε μία περιστολή των δικαιωμάτων των δημοκρατικών κατακτήσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών είναι επίσης πρώτης γραμμής ζήτημα. Γι’ αυτό η ένταση της επαγρύπνησης, η αποκάλυψη του χαρακτήρα τους και των συνεπειών που θα έχει η μονιμοποίηση τους και οι προσπάθειες για την απόσυρσή τους είναι μεγάλης σημασίας.

Περισσότερα...

Tης Αφροδίτης Παπαναστασίου.

Τέλος στην οδύσσεια εκατοντάδων ανθρώπων που περιφέρονταν επί δύο μέρες στην Καραϊβική. Η Κούβα επιτρέπει σε βρετανικό πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν νοσούντες από κορονοϊό να δέσει σε λιμάνι της, έπειτα από την άρνηση πολλών χωρών.

Περισσότερα...

Του Enrique Moreno Gimeranez.

Για άλλη μια φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι o υπαίτιoς για μια σύγκρουση με διεθνή xαρακτήρα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ειρήνη και την ασφάλεια στον πλανήτη. Σήμερα η αυτοκρατορία βάζει στο στόχαστρο την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Περισσότερα...

IMAGE Όταν η «Δεξιά του Κυρίου» “αφορίζει” τη Δεξιά του κοινοβουλίου
Κυριακή, 17 Μαΐου 2020
Γράφει ο Αμετανόητος. Ο Άντι Γουόρχολ έλεγε πως κάθε άνθρωπος «δικαιούται» 15 λεπτά διασημότητας. Προφανώς σε κάποιους αυτά τα 15 λεπτά δεν αρκούν και κάνουν ό,τι μπορούν για να βρίσκονται διαρκώς στον αφρό της επικαιρότητας. Κάποιοι με εντελώς... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ