Εργατικός Αγώνας

Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία

Ανακοίνωση για την δολοφονία της Κούρδισας Εβίν Αλί στο Λαύριο.

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία της Κούρδισας μετανάστριας Εβίν Αλί από το σύζυγο εκφράζει το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν. Παράλληλα θα καταθέσει αίτημα στο ελληνικό κοινοβούλιο, απαιτώντας τα 3 ανήλικα παιδιά της δολοφονημένης Εβίν να μεταφερθούν στην Ελβετία όπου βρίσκεται η αδερφή της δολοφονημένης Εβίν θεωρώντας ότι «ασφαλές περιβάλλον για την ψυχική υγεία των παιδιών αυτών, δεν είναι ούτε η αστυνομία , ούτε η πρόνοια. Είναι η αγκαλιά της θείας τους!».

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Το κουρδικό κίνημα έχει υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την γυναικεία υπόσταση! Άλλωστε οι γυναίκες κι οι άντρες του Κουρδιστάν δεν πολεμούν μόνο τους ορατούς εχθρούς, που ήδη είναι πολλοί. Στην πραγματικότητα πολεμούν και για τη θέση της γυναίκας σε μια άλλη κοινωνία, που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση της γυναίκας και κάθε ανθρώπου από άνθρωπο.

Ως εκ τούτου καταδικάζουμε απερίφραστα την γυναικοκτονία που συνέβη στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου.

Επιπροσθέτως καταγγέλλουμε τη στάση του Α.Τ. Λαυρίου που αν και σε απόσταση αναπνοής, αγνόησε τα ουρλιαχτά της γυναίκας και των παιδιών της.

Η υπεράσπιση της γυναικείας υπόστασης, της ζωής και της αξιοπρέπειας κάθε γυναίκας ήταν, είναι και θα είναι πάντα μέλημα κι ευθύνη μας. Οι γυναίκες του Κουρδιστάν μάχονται για να κερδίσουν την ελευθερία όχι μόνο της πατρίδας, αλλά και του φύλου τους. 

Ως κουρδική κοινότητα απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου!

Το μοναδικό και συνάμα αποτρόπαιο περιστατικό, που συνέβη στον Λαύριο από άτομο κουρδική καταγωγής, δεν θα αμαυρώσει τον αγώνα μας και είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε την συγκάλυψή του κι απαιτούμε την ηθική και νομική καταδίκη του.

Η ζωή, ο αγώνας κι η αγωνίας μας προχωρά με το σύνθημα-ζητούμενο:
«Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία»

Απαιτούμε την ζωή και την αξιοπρέπεια όλων, ζωντανών και νεκρών.
Όσοι δεν αφήσαν στους πρόσφυγες καμία ελπίδα να υπάρξουν στην χώρα τους ως ζωντανοί, τουλάχιστον ας ξαναγυρίσουν εκεί που ήθελαν να ζήσουν έστω ως νεκροί.
Ζητάμε την αλληλεγγύη όλων έτσι ώστε η εκλιπούσα να θαφτεί εκεί που δεν της άφησαν σπιθαμή να υπάρχει ως ζωντανή.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν».

***

Εξάλλου, το δικό τους φόρο τιμής στην Εβίν Αλί που δολοφονήθηκε από το σύζυγό της στο καμπ του Λαυρίου απέτισαν οι Κούρδισσες που διαμένουν στην περιοχή.

Με σεμνότητα και ανάβοντας κεριά στην μνήμη του θύματος (μίας ακόμη καθαρής γυναικοκτονίας), κάθε ηλικίας γυναίκες από το Κουρδιστάν θέλησαν να πουν παράλληλα το δικό τους “ως εδώ”, το δικό τους μεγάλο “όχι” στη δικτατορία της πατριαρχίας που θέλει τη γυναίκα υποχείριο και πλάσμα δεύτερης κατηγορίας. Οι παρευρισκόμενες τόνισαν: «Απαιτούμε άμεση απόδοση δικαιοσύνης για την αδικοχαμένη… και διεκδικούμε τη χειραφέτησή μας έχοντας ως φάρο στην προσπάθειά μας την επανάσταση της Ροζάβα στην οποία οι γυναίκες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας