Εργατικός Αγώνας

Φτωχότερη η «οικογένεια» των «Παιδιών του Φλεβάρη»

Ο αξιαγάπητος φίλος και σύντροφός Παναγιώτης (Τάκης για τους φίλους) Κοντογιάννης, «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας. Ήταν ένα από τα αξιόλογα «Παιδιά του Φλεβάρη» αλλά πάνω απ’ όλα σκεπτόμενος άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο. Ήταν ένας από τους δεκάδες αγωνιστές που είχαν συλληφθεί το Φλεβάρη του 1974 για την αντιδικτατορική του δράση, όταν έγινε το μεγάλο «χτύπημα» της Ασφάλειας στο ΚΚΕ.

Δυστυχώς, με την απώλεια του Τάκη, έγινε φτωχότερη και η οικογένεια των «Παιδιών του Φλεβάρη».

Παραθέτω στη συνέχεια το βιογραφικό του, που μου έστειλε ο ίδιος και φιλοξενείται- μαζί με τη συνέντευξη του- στο βιβλίο «Τα Παιδιά του Φλεβάρη».

Ο Τάκης Κοντογιάννης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Τελείωσε γυμνασιακές σπουδές στο Βαρβάκειο και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών τα χρόνια 1968 – 1975.

Τον Μάρτιο του 1971 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και δούλεψε στο μηχανισμό Τύπου μέχρι τις αρχές του 1973 και στη συνέχεια στην καθοδήγηση της Γεωπονικής Σχολής και ενός μέρους της ΑΣΟΕΕ. Στην κατάληψη του Πολυτεχνείου οργάνωσε το Ιατρείο.

Συνελήφθη στις 14 Φεβρουαρίου 1974 και έμεινε κρατούμενος στην Ασφάλεια της οδού Μεσογείων μέχρι το τέλος Μαρτίου. Από τον Σεπτέμβριο του 1974 μέχρι τον Ιούλιο του 1975, δούλεψε στον ΟΔΗΓΗΤΗ. Μετά το τέλος της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Μάιο του 1977, επέστρεψε στον ΟΔΗΓΗΤΗ σαν υπεύθυνος των πολιτιστικών σελίδων, όπου παρέμεινα μέχρι το τέλος του 1979. Στη συνέχεια πήγε στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, όπου δούλεψε στην πολιτιστική σελίδα μέχρι τις αρχές του 1981. Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1991.

Από το 1978 μέχρι το 1981 εργάστηκε στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, όπου απέκτησε ειδικότητα Πνευμονολογίας. Από το 1981 εργάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας Αλουμίνιον της Ελλάδος στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, όπου και διαμένει. Το 1987 απέκτησε ειδικότητα Ιατρικής της Εργασίας και το 1988 εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα το επαγγελματικό άσθμα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και όλους εκείνους που των αγαπούσαν.

Όσοι επιθυμούν να αποχαιρετήσουν τον Τάκη και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία, το ραντεβού μας είναι την Πέμπτη 19/5/16 στις 16:30 στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Λάμπρος Τόκας

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας