Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Ή διαδικασίες αντάξιες της εργατικής τάξης και των αγώνων της;

Η Εφορευτική επιτροπή που διεξάγει τις αρχαιρεσίες του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αποφάσισε παράταση μιας εβδομάδας των εκλογών, ως τις 11 Ιούνη. Δεν έφτασε φαίνεται ο χρόνος των δεκαπέντε ημερών διάρκειας που αποφασίστηκε στην αρχή, από 21 Μάη έως 4 Ιούνη και ήταν αναγκαίες άλλες επτά μέρες, συνολικά εκλογική διαδικασία τριών εβδομάδων, χρόνος πρωτοφανής έστω και για ένα σωματείο που καλύπτει την περιοχή της Αθήνας. Κάλπες στήθηκαν στα γραφεία του συλλόγου, στα παραρτήματά του και σε χώρους δουλειάς.

Αναρωτιέται κανείς: ήταν τόσο μαζική η προσέλευση που δεν έφτασαν δυο βδομάδες για να ψηφίσουν, ήταν τόσο μεγάλες οι ουρές ώστε χρειάστηκε μία βδομάδα ακόμη; Κάτι μας λέει ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, επιδίωξη είναι να στηθεί μια μηχανή παραγωγής αντιπροσώπων και όχι διαδικασίες τέτοιες που συμβάλουν στην δημιουργία ενός ισχυρού σωματείου με πλατειά επιρροή στους εργαζόμενους και κύρος, όπως έχει ανάγκη ο κλάδος και η εργατική τάξη της Αθήνας.

Μ’ αυτόν τον τρόπο μάλλον υπονομεύεται μια τέτοια πορεία και δεν ενισχύεται. Έπρεπε το ΠΑΜΕ που πλειοψηφεί στο σωματείο να προβληματιστεί βαθειά από την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος και να αλλάξει περπατησιά, ώστε να ελκύουν οι διαδικασίες τους εργαζόμενους και να τους κινητοποιούν να τους αποσπούν από τον συμβιβασμένο συνδικαλισμό και την πολιτική επιρροή των αστικών κομμάτων. Αντί γι αυτό βλέπουμε εξωνημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες να διατηρούν τις δυνάμεις τους και οι όποιες μετατοπίσεις σημειώνονται να είναι μεταξύ τους, ή το διαλυμένο και παντελώς αναξιόπιστο ΠΑΣΟΚ που κάνει κάθε τι για να επιβιώσει να φέρνει σε πάμπολλες περιπτώσεις πρωτοφανή ποσοστά.

Η εργατική τάξη έχει ανάγκη από εκλογικές και κάθε μορφής διαδικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με την διαφθορά που έζησε μέχρι τώρα και όχι από μηχανή παραγωγής αντιπροσώπων για να αυξάνονται οι συσχετισμοί σε ένα ανυπόληπτο συνδικαλιστικό κίνημα που οι συμμετοχή των συνδικαλισμένων εργατοϋπαλλήλων έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό.

 

                                                                                         Τ. Κ.

IMAGE Κυριάκο και Μιχάλη σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στο κίνημα!
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020
Γράφει ο Αμετανόητος. Όσο κι αν ακουστεί οξύμωρο, δεν συμμερίζομαι ούτε στο ελάχιστο τις αντιδράσεις οργής απέναντι στην ΕΛΑΣ, τον υπουργό του νόμου και της τάξης και τον πρωθυπουργό της χώρας. Αντίθετα από τους περισσότερους από σας, εγώ θέλω... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ