Εργατικός Αγώνας

Να μην περάσει η απαγόρευση συγκεντρώσεων – διαδηλώσεων

Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ που συγκλήθηκε σήμερα 1η Ιούλη 2020 ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του ήταν το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με το οποίο κυβέρνηση – κεφάλαιο επιχειρούν την ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων, τις διώξεις με την “επιστράτευση” ενός νέου ιδιώνυμου και την κλιμάκωση της καταστολής.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ στοχευμένα φέρνει εν μέσω θέρους αυτό το νέο αντιδημοκρατικό τερατούργημα με σαφή στόχο την ελαχιστοποίηση των αντιστάσεων, έχοντας από την άλλη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να το περάσει στην Βουλή.

Το νομοσχέδιο αυτό που αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων νομοθετικών παρεμβάσεων (από ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ) και έρχεται να θωρακίσει ακόμη πιο πολύ το νομικό αστικό κρατικό οπλοστάσιο με επιδίωξη το χτύπημα των αγώνων ώστε να εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική της, αυτή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου και στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο να φορτώσει για άλλη μια φορά στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που όξυνε το υγειονομικό πρόβλημα.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, τα κινήματα και οι συλλογικοί φορείς τους αντιμετωπίζονται ως εχθροί τους οποίους θέλει να “ξεπαστρέψει” έχοντας ως στρατηγική επιδίωξη η αντιλαϊκή πολιτική της να υλοποιείται χωρίς ουσιαστική λαϊκή και εργατική αντίσταση.

Το τερατώδες αυτό νομοθετικό κατασκεύασμα αποτελεί επίσης ευθεία βολή στα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Στην ίδια κατεύθυνση η κυβέρνηση αξιοποιεί και τους κλακαδόρους της στην τοπική αυτοδιοίκηση (π.χ Μπακογιάννης – Δήμος Αθήνας) οι οποίοι στρατεύονται μαζί της στο όνομα του απατηλού συνθήματος “οι μειοψηφίες ταλαιπωρούν την πλειοψηφία”!!!!

Παρά τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες το οργανωμένο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα οφείλει και πρέπει να αντιδράσει άμεσα, αποφασιστικά και οργανωμένα με σχέδιο σήμερα να προετοιμάσει τους εργαζόμενους, να δώσει με όλες τις δυνάμεις του τον αγώνα για να μην περάσει η νέα επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα όλοι εκείνοι οι οποίοι παραπέμπουν το πρόβλημα και την αντιμετώπισή του στο μέλλον και στην ακύρωσή του στην πράξη και ταυτόχρονα σιωπούν για την αναγκαιότητα της απεργιακής μάχης…..

Θεωρούμε ότι πριν από όλα σήμερα θα πρέπει να δοθεί η εργατική – λαϊκή απάντηση και αυτή πρέπει να είναι μία: οργάνωση και πάλη ενάντια στο χουντικής έμπνευσης σχέδιο νόμου της κυβέρνησης με πολύμορφους αγώνες η κορύφωση των οποίων πρέπει να είναι μια πολύ καλά οργανωμένη πανεργατική – πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.    

Η όποια αναμονή, καθυστέρηση, ολιγωρία και ηττοπάθεια διευκολύνει και εξυπηρετεί αντικειμενικά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και αφοπλίζει το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα από την αναγκαία μάχη που πρέπει να δώσει ενάντια στο νέο ιδιώνυμο, στο χτύπημα των δικαιωμάτων και της οργανωμένης δράσης των συνδικάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στα πλαίσια αυτά ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δ.Σ του Ε.Κ.Πειραιά και την αντίστοιχη της Διοίκησης της ΠΝΟ ώστε να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις που επιβάλουν οι συγκεκριμένες συνθήκες και η απάντηση πρέπει να είναι η οργάνωση και η κλιμάκωση των αγώνων για να μην περάσει το κατάπτυστο και αντιδραστικό αυτό νομοσχέδιο.

Πειραιάς 1/7/2020

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας