Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Εργατικά

Ανακοίνωση του ΔΣ της ΠΕΝΕΝ.

Η κυβέρνηση Ν.Δ - Μητσοτάκη πιστή στα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετεί με την αντιλαϊκή πολιτική της κάνει ακόμη ένα βήμα κατά των εργατικών συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων κάνοντας πράξη τις κατευθύνσεις των ΣΕΒ - εφοπλιστών - μεγαλοεργοδοσίας.

Περισσότερα...

Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ.

Ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το δεύτερο στάδιο της πανδημίας σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην χώρα μας, και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι διαδοχικά και ολοένα πιο αυστηρότερα, μεταξύ των οποίων και τα τοπικά lockdown (Γαλλία - Βρετανία - Ισπανία - Ιταλία - Βέλγιο κ.λπ), ορισμένες από τις πολυεθνικές εταιρίες που κυριαρχούν στον τομέα της κρουαζιέρας έβγαλαν τα πλοία τους στην Μεσόγειο, το Αιγαίο και αλλού εμπλέκοντας χιλιάδες επιβαίνοντες (πληρώματα και επιβάτες) σε τεράστιους κινδύνους.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Εταιρία Retail World A.E.- Καταστήματα Public.

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες των Public/MediaMarkt βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή απέναντι στους κινδύνους ενός νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού και ταυτόχρονα απέναντι στην εντατικοποίηση των εξαντλητικών ρυθμών εργασίας στη σχολική περίοδο του Σεπτέμβρη.

Περισσότερα...

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την χωρίς λόγο και μέτρο επίδειξη αστυνομικής βίας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους καταστηματάρχες και εργαζόμενοι στα καταστήματα των Εξαρχείων. Οι διαμαρτυρόμενοι παρομοιάζουν την ομάδα ΔΡΑΣΗ με στρατό κατοχής που στοχοποιεί τους πάντες και παρενοχλεί την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων της περιοχής προκαλώντας προβλήματα σε εργαζόμενους και διερχόμενους από την περιοχή των Εξαρχείων. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ που συγκλήθηκε σήμερα 1η Ιούλη 2020 ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του ήταν το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με το οποίο κυβέρνηση - κεφάλαιο επιχειρούν την ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων, τις διώξεις με την "επιστράτευση" ενός νέου ιδιώνυμου και την κλιμάκωση της καταστολής.

Περισσότερα...

IMAGE «Όμορφος» κόσμος καπιταλιστικά πλασμένος
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
Γράφει ο Νίκος Πασσάς. «Οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες» λένε οι φίλοι μας οι φιλελεύθεροι και οι λοιπών αποχρώσεων καπιταλιστές και έχουν απόλυτο δίκιο. Έτσι λοιπόν και στην Ελλάδα της παρούσας συγκυρίας του κορονοϊού ανοίγονται σπουδαίοι... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ