Εργατικός Αγώνας

Αρτέμης Μάτσας …Μπογδάνος!

Του Βασίλη Σκουρή.

Βουλευτές … “κουκουλοφόρους”, έστω και αρίστους, είναι αλήθεια ότι έχουμε χρόνια να δούμε. Επιτέλους, όμως, “επιστροφή στην κανονικότητα”: Μέλος του Κοινοβουλίου, δημοσιογράφος, δίνει στον αέρα τα στοιχεία διαδηλωτή που φαίνεται να επιτίθεται σε ΜΑΤ, η ΕΡΤ εκδίδει ανακοίνωση εναντίον δημοσιογράφου επειδή τάχθηκε υπέρ του ΠΑΜΕ και κατά των ΜΑΤ και η δικαιοσύνη αποδεικνύει επιτέλους ότι δεν είναι τυφλή, διατάσσοντας έρευνα γιατί στο Μαξίμου επί Τσίπρα κάπνιζαν χασίς, σύμφωνα με την δήλωση του βουλευτή, επίσης δημοσιογράφου, Μπάμπη Παπαδημητρίου!

Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι- και δεν νομίζω ότι το διανοούνταν τα περασμένα χρόνια- βουλευτής, που μάλιστα τυγχάνει να είναι και δημοσιογράφος, να βγαίνει σε μέσο ενημέρωσης και να δημοσιοποιεί τα στοιχεία διαδηλωτή που φωτογραφίες τον φέρουν να επιτίθεται σε ΜΑΤ!

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, που θύμισε εποχές …Αρτέμη Μάτσα, ίσως και κάτι περισσότερο, αφού ερώτημα αποτελεί πού βρήκε τα στοιχεία του διαδηλωτή- αν και ο συνδικαλιστής της αστυνομίας (αλήθεια, γιατί κάποιοι να μετατρέπουν τον συνδικαλισμό στα σώματα ασφαλείας, σε κάτι που να θυμίζει άλλες εποχές, αυτές της χωροφυλακής) μάλλον δείχνει πού βρισκόταν η πηγή των διαρροών και οι υπόγειες διαδρομές! Και επιπλέον, βεβαίως, ερώτημα είναι πώς δίνει στον αέρα τα στοιχεία, όταν αυτό απαγορεύεται από το νόμο! (Χωρίς αντίδραση από τους παριστάμενους, αλλά σε αυτό ας μην είμαστε αυστηροί- μπορεί και να αιφνιδιάστηκαν). Το συνδικαλιστικό μας όργανο, όμως; Η ηγεσία του κόμματος και της ΚΟ που είναι μέλος ο εκλεκτός συνάδελφος; Ο Πρόεδρος της Βουλής;

Την ίδια στιγμή η ΕΡΤ εκδίδει ανακοίνωση εναντίον δημοσιογράφου της ίδιας της δημόσιας τηλεόρασης επειδή έκανε ανάρτηση στο facebook υπέρ του ΠΑΜΕ και επικριτική για τα ΜΑΤ! Είχε προηγηθεί δημοσίευμα κατά του δημοσιογράφου στην “Ομάδα Αληθείας”, ωστόσο αυτό δεν έπρεπε να επηρεάσει τη νέα ηγεσία της ΕΡΤ, που όντως η ανακοίνωσή της θυμίζει άλλες εποχές.

Αν, πάντως, δεν βρέθηκε -ακόμη;- εισαγγελέας να ασχοληθεί με τον διαδηλωτή του ΠΑΜΕ, όπως προέτρεψε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, η δικαιοσύνη αποδεικνύει ότι έχει αντανακλαστικά και ασχολείται με μια άλλη σοβαρή καταγγελία, επίσης βουλευτή-δημοσιογράφου (επίσης του ιδίου κόμματος και προερχόμενος από το ίδιο μέσο), ότι στο Μέγαρο Μαξίμου, επί προηγούμενης κυβερνήσεως, κάπνιζαν χασίς και ξένοι ανταποκριτές, με θολωμένο μυαλό (πω-πω-πω, που θα ‘λεγε και ο ποιητής Φανφάρας) έγραφαν ό,τι αρλούμπες τους κατέβαινε!

Αν αυτά είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και αν αυτή είναι η ελληνική δημοσιογραφία, ένα -κάποιο- πρόβλημα είναι παραπάνω από υπαρκτό!

 

Πηγή: news247.gr

 


 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας