Εργατικός Αγώνας

Γερμανικές επενδύσεις και ελληνικές (αυτ)απάτες

Γράφει ο Αμετανόητος.

Στα «ψιλά» των εφημερίδων πέρασε η είδηση πως οι Γερμανοί επιχειρηματίες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να κάνουν επενδύσεις στα Βαλκάνια.

Ας μη σπεύσουν οι ευρωυποταγμένοι να πανηγυρίσουν ότι «επιτέλους οι μνημονιακές πολιτικές απέδωσαν καρπούς» και άνοιξαν την όρεξη των «εταίρων» για επενδύσεις στη χώρα μας.

Δίκαια η είδηση πέρασε στα «ψιλά». Γιατί το ενδιαφέρον των Γερμανών για τα Βαλκάνια αφορά τη Ρουμανία και τη Σερβία που έχουν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις (16% στη Ρουμανία και 15% στη Σερβία).

Την ίδια ώρα στη χώρα μας οι αντίστοιχοι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις είναι σχεδόν διπλάσιοι (29%).

Επίσης, η χώρα μας θεωρείται ασύμφορη για τους Γερμανούς «λόγω της αβεβαιότητας, της υπερφορολόγησης και των capital controls». Μάλιστα, σύμφωνα με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, «το κλίμα αυτή τη στιγμή δεν είναι πολύ καλό».

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει πως οι Γερμανοί (που είναι φίλοι μόνο του κάθε «Αρτέμη Μάτσα») βλέπουν την Ελλάδα ως μια κατακτημένη χώρα την οποία θα απομυζούν μέχρι να μην έχει τίποτα άλλο να δώσει κι όχι ως μια περιοχή που χρήζει ανάπτυξης.

Τελικά, μετά από 6 χρόνια λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων, διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας και εξαθλίωσης του κοινωνικού ιστού, η «ανάκαμψη» και η «ανάπτυξη» που έταζαν οι «εταίροι» (όπως έκαναν οι κονκισταδόρες μοιράζοντας χάντρες στους ιθαγενείς) αποδεικνύονται απάτη.

Τα μνημόνια δεν εφαρμόζονται για να βελτιώσουν τα κακώς κείμενα της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας αλλά για να κρατούν σκλαβωμένο οικονομικά και εξαθλιωμένο εργασιακά τον ελληνικό λαό.

Μόνος δρόμος για ανάπτυξη και αλλαγές προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων είναι μόνο η ΔιΕΕξοδος από τους ληστρικούς αποικιοκρατικούς μηχανισμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει ο λαός τόσο το καλύτερο για κείνον!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας