Εργατικός Αγώνας

Σήκω Ανδρέα να τον δεις!

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.

Είναι γεγονός!

Ο Γιώργος γύρισε, στο σπίτι του, στο ΠΑΣΟΚ του «είναι μακέτο αυτό το έργο;» , στο ΠΑΣΟΚ της «αλλαγής» και του ευρώ.

Αχ! να ζούσε ο Αντρέας, να ήταν τώρα 100 χρονών τώρα και να καμάρωνε το Γιώργο που μοίραζε χαμόγελα και ελπίδα στην… ανασύνταξη της κεντροαριστεράς.

Αυτά είναι τα ευχάριστα…

Για να θυμηθούμε όμως, τότε, που ο Γιώργος έφευγε από το ΠΑΣΟΚ και έφτιαχνε το Γενάρη του 2015 το ΚΙΔΗΣΟ.

Καταγγέλλοντας πως ο «σοσιαλισμός» του ΠΑΣΟΚ δεν τον χωρούσε πια και ήθελε να φτιάξει έναν μεγαλύτερο «σοσιαλισμό» οραματιζόμενος ένα ακόμη καλύτερο αύριο για αυτήν την έρμη τη χώρα.

Τα «έριχνε» τότε ο Γιώργος στο Βενιζέλο για την κατάντια του κινήματος, μόνο σε μονομαχία την αυγή δεν τον είχε καλέσει, ενώ ο Βενιζέλος έτριβε την κοιλιά του από ευχαρίστηση, που ξεμπέρδεψε με τον υιό Παπανδρέου, μιας και τώρα, ήταν αυτός ο… αρχισοσιαλιστής του κινήματος.

Έλεγε λοιπόν το 2015,ο Γιώργος στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματός του ο Γιώργος Παπανδρέου:

«Παρά τα μεγάλα επιτεύγματα των προοδευτικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, πελατειακές δομές, αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, επιβιώνουν, διαχέονται και κυριαρχούν.
Αυτές ευθύνονται για την υπονόμευση των δημοκρατικών λειτουργιών, την περιθωριοποίηση του πολίτη από την πολιτική, την εξάρτηση της αυτοδιοίκησης από ένα συγκεντρωτικό κράτος, τη γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων, τη στρεβλή ανάπτυξη και τελικά, τη σπατάλη του πλούτου και των δυνάμεων του Ελληνικού λαού».

Το πελατειακό κράτος λοιπόν δεν μπορούσε να το αντιπαλέψει μέσα από το ΠΑΣΟΚ και για αυτό έφυγε, ενώ τώρα ξαφνικά ανακάλυψε ότι μπορεί να αγωνιστεί να το αλλάξει μέσα από το ΠΑΣΟΚ και για αυτό ξαναγύρισε.

Όλα αυτά βέβαια είναι το λιγότερο γελοιότητες, δείχνουν ανάγλυφα τον καιροσκοπισμό που διέπει όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες σαν το Γιώργο Παπανδρέου, τα κόμματα και τους σχηματισμούς που κατά καιρούς δημιουργούν.

Αν δει κανείς τελευταία και τις αποχωρήσεις στελεχών από το ΠΟΤΑΜΙ, το άλλο κολοσσιαίο κόμμα του συστήματος, τα οποία προσχώρησαν στο ΠΑΣΟΚ, συν το Λεωνίδα Γρηγοράκο, καταλαβαίνεις γιατί η λαϊκή παροιμία «κουτσοί στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα» είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.

Μα μήπως είμαστε άδικοι, μήπως πραγματικά ο Γιώργος έρχεται να ξαναναστήσει το ΠΑΣΟΚ και να το ξανακάνει «σοσιαλιστικό» ή έστω να συμβάλει με τη σοφία του και μαζί με τη Φώφη, δείξουν τι μπορεί να σημαίνει «δεύτερη φορά αριστερά»;

Μήπως είμαστε άδικοι κι εκείνο το ΠΑΣΟΚ της ρεμούλας, της λιτότητας και του αυταρχισμού, της ΟΝΕ, του ευρώ, του πρώτου μνημονίου και του «λεφτά υπάρχουν», ανήκει πλέον στο παρελθόν και όλοι μαζί παλιοί και νέοι πασόκοι δώσουν αέρα… ναφθαλίνης πλέον στον πολιτικό ορίζοντα;

Αν δεν ήταν σοβαρά τα πράγματα με την κατάσταση που έχει περιέλθει ο λαός μετά τις πολιτικές των μνημονίων, θα μπορούσαμε να τα βλέπουμε όλα αυτά και να γελάμε.

Να τα κάνουμε ανέκδοτα και να χαβαλεδιάζουμε στις παρέες μας.

Αντιθέτως όμως, είναι πολύ σοβαρά, γιατί δείχνουν ότι κάθε εφεδρεία που διαθέτει το σύστημα την ξεθάβει για να μας την μοστράρει ως πολιτική αναγέννηση.

Το Σάββατο 14 του Γενάρη, η Δημοκρατική συμπαράταξη έκανε συγκέντρωση για να αναγγείλει, εκτός των άλλων έκοψε και την πίτα της, τους αρραβώνες της συμπαράταξης με το Γιώργο.

Και δώστου χαμόγελα και δώστου φωτογραφίες και δώστου όρκοι αιώνιας πίστης, λίγο έλλειψε να βγούνε και στους δρόμους και να αρχίσουνε να χορεύουνε.

Αν δει όμως πόσοι ανασύρθηκαν από τα μπαούλα του κινήματος για να ξανασυναντηθούν εκεί θα ανατριχιάσει.

Σουλαδάκης, Κακλαμάνης, Βαλυράκης, Λιβάνης, Καψής, Λαλιώτης, Ρέππας, Σηφουνάκης κ.α.

Με μια λέξη νιάτα!!!

Τους έβλεπες και σου θύμιζε το βίντεο κλιπ του Μάικ Τζάκσον «θρίλερ» όπου βγαίναν τα ζόμπι από τους τάφους και χορεύαν όλοι μαζί.

Εγώ έναν σκέφτομαι που κόντευε να σκάσει από το κακό του.

Το Βενιζέλο, πληροφορίες λένε ότι είχε κλειστεί σε ένα δωμάτιο, είχε πάρει μια κούκλα του Γιώργου και της έκανε βουντού…

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας