Εργατικός Αγώνας

Πού συμμετέχεις άνθρωπέ μου;

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.

Είκοσι ημέρες τώρα, ίσως και λίγο παραπάνω, η χώρα “δονείται” από τον παλμό του κάθε είδους “Μακεδονομάχου”.

Σα να είναι καρναβαλική περίοδος, φουστανελάδες του ’21, βρακοφόροι Κρητικοί, Μεγαλέξανδροι με σάρισες στα χέρια και φυσικά (σαν την αλεπού που δε λείπει από το παζάρι) ιερωμένοι “κήρυκες του λόγου του Κυρίου”, διαλαλούν την “μια και μόνη Μακεδονία”.

Μαζί τους και απόστρατοι καιροσκόποι εν αποστρατεία στρατηγοί που φωνάζουν προς κάθε κατεύθυνση “Μολών λαβέ”!!
Η Θεσσαλονίκη πριν λίγες ημέρες, “βούλιαξε” κατά τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, από την ιαχή «η Μακεδονία είναι Ελλάδα» και από διαδηλωτές που… αυθόρμητα προσέτρεξαν να υπερασπιστούν τη… γη των προγόνων τους.
Κάτι ανάλογο, ως θέατρο του παραλόγου γίνεται και με την κάθοδο στην Αθήνα, για την αντίστοιχη συγκέντρωση, από Παμμακεδονικούς πολιτιστικούς συλλόγους, πρώην γενικών γραμματέων της “Σπίθας”, Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου. Μέχρι και διοργανώτρια αγώνων “ξύλου”, παίρνει μέρος στον αγώνα για την ελληνικότητα και μόνο της Μακεδονίας μας.
Φυσικά, η ναζιστική δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, συμμετέχει και αυτή συμβάλλοντας στο εθνικιστικό κλίμα, προσδοκώντας τα δικά της πολιτικά οφέλη. Την περίοδο που δικάζεται για τα εγκλήματά της, πουλάει πατριωτισμό στα πλήθη.

Την ευλογία της επίσημα στο συλλαλητήριο της Αθήνας, έδωσε και η ιερά σύνοδος, μιας και μετάνιωσε που δεν έκανε το ίδιο και στην Θεσσαλονίκη.

Αυτό το… πανηγύρι εθνικισμού, κίβδηλου πατριωτισμού και έξαλλου υφέρποντος φασισμού, το οποίο, μέσω ετερόκλητων ομιλητών (έχει ανακοινωθεί επίσημα από τους διοργανωτές ότι και ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι ένας εκ των ομιλητών) προσπαθεί να δώσει άλλοθι σε αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

8 χρόνια μνημονίων και τσακίσματος του λαϊκού εισοδήματος, βάρβαρων μέτρων υπέρ του κεφαλαίου, αντιτρομοκρατικών νόμων κ.λπ. δεν ίδρωσαν το αυτί κανενός από αυτούς τους… διοργανωτές.

Καμιά ιερά σύνοδος δεν βγήκε να φωνάξει υπέρ του λαού, παρά να εξαγγείλει κάποια παραπάνω συσσίτια.

Καμία Παμμακεδονική απανταχού της υφηλίου ένωση, δεν διαμαρτυρήθηκε για το τι συμβαίνει στην πατρίδα μας.

Κανένας Φράγκος δεν μίλησε για τον μέσο έλληνα που έμεινε άφραγκος…

Όλοι βουβοί και μάλλον ικανοποιημένοι, γιατί η χώρα μπήκε στον ίσιο δρόμο με οδηγό την τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο.

Κάθε συντηρητικό αντανακλαστικό σηκώνει κεφάλι με αφορμή το ονοματολογικό, που τώρα πλέον ήρθε η ώρα για να τακτοποιηθεί, μιας και το ΝΑΤΟ, απαιτεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στους κόλπους του.

Ο ιμπεριαλισμός, μέσω του υπερατλαντικού οργανισμού του, θέλει να στήσει στην περιοχή των βαλκανίων μια ακόμη βάση για τα συμφέροντά του.
Για το ΝΑΤΟ βέβαια, κουβέντα στο συλλαλητήριο, για τις επεκτάσεις του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή των δυτικών βαλκανίων, κουβέντα από τους διοργανωτές.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην εργατική τάξη στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα, τσιμουδιά από τους “Μακεδονομάχους”.

Αυτό που επικρατεί μόνο, είναι το να τους αποκαλούμε “γυφτοσκοπιανούς” θεωρώντας τους υποδεέστερους από εμάς, καλλιεργώντας το μίσος και τον εθνικισμό.

Όχι ότι από την άλλη μεριά δεν βρίσκουν χώρο ανάλογες εθνικιστικές αντιλήψεις και καραγκιοζιλίκια με Μεγαλέξαντρους και “Μακεδονομάχους” από τα… Lidl.

Κι εκεί υπάρχουν οι αντίστοιχοι εθνικιστές με τις αλυτρωτικές τους ανοησίες.
Σε όλα αυτά, που περικλείουν τη γελοιότητα, αλλά υποκρύπτουν το έδαφος στο οποίο θα ευδοκιμήσει ο εθνικισμός, ώστε να περάσουν τα σχέδια του ιμπεριαλισμού και του μεγάλου κεφαλαίου, δίνει εκών άκων και ο κόσμος που συμμετέχει στα συλλαλητήρια.

Μακριά από εμάς η ταύτιση όλων των συγκεντρωμένων στο εθνικιστικό μέτωπο. Καμία ισοπέδωση του απλού κόσμου ως φασίστα εθνικιστή. Κόσμος απλός είναι που παρασύρεται από την έλλειψη γνώσης για την ιστορικά πραγματικότητα.

Στα συλλαλητήρια δεν γίνεται κουβέντα:

  • Για την διαμόρφωση του γεωγραφικού χάρτη στην μεταοθωμανική εποχή.
  • Για την κοινωνική πολυπολιτισμική παρουσία των κατοίκων στην βαλκανική.
  • Για την πολυγλωσσία, τα διαφορετικά ήθη και έθιμα, την ξεχωριστή τους ιστορία.
  • Για το ότι η Μακεδονία αγκάλιαζε πολλούς λαούς και δεν ήταν ελληνικό προνόμιο και μόνο.

Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ευθύνη για ένα μέρος του κόσμου που ακολουθεί και συμμετέχει σε αυτά τα μισαλλόδοξα συλλαλητήρια.

Γιατί οι διοργανωτές τους είναι ξεκάθαρα εθνικιστές και διαμορφώνουν συνειδήσεις μεθοδικά και στοχευμένα.

Με συνθήματα όπως “η Μακεδονία είναι Ελλάδα” ο κόσμος εκεί ρίχνει νερό στο μύλο του ιμπεριαλισμού.

Δηλαδή, ποια “Μακεδονία είναι Ελλάδα”; Είναι και αυτή η περιοχή που γεωγραφικά ανήκει και σε Βουλγαρία, σε ΠΓΔΜ και σε ολίγον Αλβανία;

Άρα αυτές οι περιοχές είναι καταπατημένες από άλλους λαούς και πρέπει να τις πάρουμε πίσω, για να έχουμε επιτέλους, την μια και μόνη Ελληνική Μακεδονία;

Όσες χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκαν ή θα παραβρεθούν σε τέτοιου είδους συλλαλητήρια, πρέπει να απαντήσουν στο καλοπροαίρετο ερώτημα:

«Άνθρωπέ μου, έχεις καταλάβει ποιοι διοργανώνουν αυτά τα συλλαλητήρια και σε τι τα χρησιμοποιούν; Έχεις καταλάβει σε ποια μηχανή αποτελείς γρανάζι;».

Αυτό το ερώτημα μπορείς να μας το απαντήσεις όψιμε υπερασπιστή της Μακεδονίας «σου»;

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας