16/06/2021

Γράφει ο σύντροφος Τ.

Οι φωνές και ο ορυμαγδός ακούγονταν πέρα από τους 4 τοίχους.

-          Χτυπάνε το κόμμα

-          Χτυπάνε την επαναστατική του γραμμή

-          Χτυπάνε μέσα

-          Χτυπάνε έξω

-          Χτυπάνε στις παρυφές

-          Χτυπάνε παντού

-          Χτυπάνε καθημερινά

-          Χτυπάνε εντός, εκτός και επί τα αυτά

-          Έχουν σχέδιο

-          Παρασύρουν

Τώρα που το κόμμα απόκτησε τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος της αστικής τάξης με την νέα επαναστατική γραμμή του. 

Τώρα που δεν έχει αφήσει πέτρα την πέτρα όρθια.

Τώρα που ανακάμπτει .

Τώρα που τρέμουν οι αστοί και προσπαθούν να στήσουν το νέο σκηνικό μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης τους, μπροστά στον κίνδυνο της επανάστασης και του κόμματος!

-          Να σημάνουν οι καμπάνες! Επαγρυπνείτε σύντροφοι!

***

Δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό του ο δαιμόνιος βιονικός πράκτορας της αστικής τάξης για να φέρει σε πέρας την νέα του αποστολή που δεν ήταν άλλη από την ανακάλυψη του απόρρητου σημειώματος της επαναστατικής ΚΕ. Το νέο «άγιο δισκοπότηρο»

Είχε προσαρμόσει το νέο του βιονικό αυτί στην απόσταση που του έδειχνε το ραντάρ που κρυβόταν στο νύχι του. Το βιονικό του μάτι προσαρμόστηκε στο σκοτάδι. Στην αρχή σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το «χέρι Τιραμόλα» να αρπάξει το χαρτοφύλακα με το απόρρητο έγγραφο αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον. Ο χαρτοφύλακας ήταν δεμένος στο χέρι του επαναστάτη.

Αδύνατον να μπορέσει να τον πάρει μ' αυτό τον τρόπο αλλά γρήγορα ανακάλυψε ότι δεν χρειαζόταν.

 Ήταν τέτοιες οι κραυγές του επαναστάτη που με μια απλή καταγραφή και αυτόματη μετατροπή σε word και αποστολή με mail ήταν αρκετή. Η υψηλής τεχνολογίας δικτύωση με την οποία είχε εξοπλιστεί του επέτρεπε την ασφαλή και απόρρητη μεταφορά των δεδομένων που συνέλεγε στην βάση του.

***

Στην βάση - γιάφκα των αστών κάπου στα βόρεια προάστια, ο επικεφαλής καθόταν στα αναμμένα κάρβουνα. Είχε επενδύσει πολλά σ' αυτή την αποστολή.

Θυμόταν σαν χτες την μυστική συνάντηση στην γιάφκα, τον τρόμο που επακολούθησε στους εκπροσώπους των βιομηχάνων, των εφοπλιστών των τραπεζιτών και των αστικών πολιτικών κομμάτων η νέα επαναστατική γραμμή του κόμματος. Γρήγορα έπρεπε να αντιδράσουν.

Κάθονταν όλοι πάνω από ένα επιτραπέζιο υπέρ-υπολογιστή με ανοιχτό το δορυφορικό χάρτη της χώρας και ξύνανε το κεφάλι τους από απορία μπας και κατεβάσει καμιά ιδέα τι να κάνουν. Όλο ρώταγαν και ξαναρώταγαν τον «κρουπιέρη», αυτόν που με τα ειδικά γάντια που φορούσε εισήγαγε με ταχύτητα τα δεδομένα στον υπέρ-υπολογιστή που ήταν εφοδιασμένη η γιάφκα.

- Χρειαζόμαστε ανάχωμα αναφώνησε κάποιος . Κάτι που να εμποδίσει αυτό που συμβαίνει, με πλήθη του λαού και των εργατών να συρρέουν στο κόμμα με την νέα του επαναστατική γραμμή.

- Να φέρουμε την μπουλντόζα για το ανάχωμα είπε κάποιος άλλος χαριτολογώντας και πίνοντας μια γουλιά από το deep του . Πού είναι εκείνη η ωραία παλιά γραμμή του κόμματος, η αντιιμπεριαλιστική, η αντιμονοπωλιακή, με τα μέτωπά της, αυτή που είχε πριν από μερικά χρόνια και το είχαμε απομονωμένο στην γωνία να μας ποτίζει την γλάστρα! Τώρα πάνε αυτά ! Άλλαξαν! συνέχισε αναστενάζοντας και τράβηξε μια βαθιά ρουφηξιά από το partagas του!

***

Η ειδοποίηση του μηνύματος στον υπέρ-υπολογιστή ήρθε και διέλυσε μεμιάς τις αναμνήσεις.

Η χαρά του επικεφαλής ήταν απερίγραπτη μόλις πήρε στα χέρια του το απόρρητο έγγραφο.

-          Τώρα θα σας δείξουμε! αναφώνησε γεμάτος ικανοποίηση.

Αμέσως σήκωσε το τηλέφωνο και έστειλε το κωδικοποιημένο μήνυμα

-          Επιχείρηση «Λύκος στα πρόβατα» ξεκινά!

Με υπολογισμένες κινήσεις έστειλε το κείμενο επιλεγμένα!

- Τώρα θα τους συντρίψουμε!

Το σχέδιο είναι τέλειο! Θα ασχολούνται με τους «κακούς λύκους» και οι «καλοί λύκοι» θα «τρώνε» μια χαρά τα «προβατάκια» τους

***

Πετάχτηκα απ’ το κρεβάτι κάθιδρος. Μέχρι τώρα πεταγόμουν μόνο όταν έβλεπα να πέφτω στο κενό. Πρώτη φορά όμως είδα να είμαι «παρασυρόμενο πρόβατο» που με «τρώει» ο λύκος.

-          Όνειρο ήταν!

-          Εφιάλτης!

-          Ουφ! Ευτυχώς δεν γίνονται αυτά!

IMAGE Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς;
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. «Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς που θα απαγορέψουμε σε ένα εργαζόμενο να …μαζέψει τις ελιές του ή να περάσει μια μέρα παραπάνω με τα παιδιά του ή να κάνει μια ημέρα παραπάνω διακοπές στο νησί των ονείρων του;». >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ