16/06/2021

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης

Θα με πείτε ξανά κακό για όσα θα πω για έναν από τους «αγαπημένους» γελοιογραφικούς μου ήρωες, τον πρωθυπουργό μας Α. Σαμαρά.

Αλλά μου δίνει αφορμές.

Μετά βαΐων και κλάδων, ανακοίνωσε το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες 700.000 συμπολιτών μας.

Δεν το ήξερα μέχρι πριν από λίγο, όταν άρχισαν να βαράνε οι καμπάνες του χωριού μου.

Βγήκα να δω τι τρέχει και μου το είπαν οι γείτονές μου.

Τηλεφώνησαν βλέπετε από το πρωθυπουργικό γραφείο σε όλες τις εκκλησίες και είπαν στους παππάδες να αρχίσουν να...ενημερώνουν τον κόσμο για τα χαρμόσυνα γεγονότα με τις καμπάνες.

Πιλοτικό λέει θα είναι το πρόγραμμα. Που σημαίνει, ότι αν δεν πετύχει θα το πάρουν πίσω;

Θα εφαρμοστεί σε επιλεγμένους δήμους της χώρας λειτουργώντας ολίγον τι σαν... τριπλό τζακ ποτ στο τζόκερ, δημιουργώντας την αγωνία και στους άλλους δήμους να... παίξουν στη λογική των προεκλογικών ψίχουλων που μοιράζει ο Αντώνης.

Το ποσό δεν το έμαθα, σε αυτό το σημείο δεν απέδωσε το ρεπορτάζ μου, αλλά ό,τι κι αν είναι κάτι ψιχουλάκια από το... καρβέλι του πλεονάσματος θα είναι.

Τι κι αν λέει ένα επαναστατικό και ταξικό σύνθημα «δε θα χορτάσουμε με ψίχουλα», ο Αντώνης εκεί, στα ψίχουλα.

«Η κοινωνική δικαιοσύνη ευνοεί την ανάπτυξη και στεριώνει τη Δημοκρατία στη χώρα μας» μας είπε ο Αντώνης.
«Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, οργανώνουμε τη χώρα μετά το μνημόνιο» είπε ο Βαγγέλης.

Εδώ κολλάει το «γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;». Γιατί μόνο αν είσαι ξεροκέφαλος και δεν έχεις συγγένεια με τον Πρετεντέρη μπορείς να χαίρεσαι.

Και για να σοβαρευτώ και λίγο, πράγμα λίγο δύσκολο με το δούλεμα που πέφτει, η εξαγγελία για το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» είναι ακόμη μια αθλιότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ, ώστε να βαφτίσει το κρέας ψάρι για τους ιθαγενείς της χώρας.

Βλέπετε τα καθρεφτάκια και οι χάντρες ξεπεράστηκαν και τώρα μοιράζονται τα αποτελέσματα των θυσιών του Ελληνικού λαού με ό,τι πιο πλαστό υπάρχει, τις «εγγυήσεις» μιας σκληρής καπιταλιστικής διακυβέρνησης.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά μας ζητάει ο κυρ Αντώνης να είμαστε και ενωμένοι όταν θα καταβροχθίζουμε τα ψίχουλα των παροχών του.

Η μόνη σοβαρότητα που πρέπει να επιδείξει ο Ελληνικός λαός είναι να καταλάβει ποιοι τον κυβερνάνε και ως αντάλλαγμα να τους δώσει αυτό που πραγματικά τους αξίζει, το γύρισμα της πλάτης του και όχι το σκύψιμο της μέσης του...

Γιατί όσο σκύβουμε θα παραμείνουμε η κυβερνητική ψωμιέρα που θα έχει μέσα μόνο ψίχουλα.

Το θέλουμε;

IMAGE Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς;
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. «Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς που θα απαγορέψουμε σε ένα εργαζόμενο να …μαζέψει τις ελιές του ή να περάσει μια μέρα παραπάνω με τα παιδιά του ή να κάνει μια ημέρα παραπάνω διακοπές στο νησί των ονείρων του;». >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ