04/08/2021

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης

Τα καταφέραμε!!

Η ζωή θα συνεχιστεί με «σταθερότητα» και «κανονικότητα».

Η χώρα έχει και πάλι μνημόνιο μετά από ένα μικρό διάλειμμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και μεγάλης αγωνίας για την «πορεία της ψωροκώσταινας».

Τι μνημόνιο όμως;

Σαν κι εκείνα της δεξιάς και του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ;

Όχι βέβαια!!

Τώρα είναι... «αριστερό».

Δεν έχει καθοριστεί αν είναι «αριστερό» όπως μπαίνουμε ή όπως βγαίνουμε, αλλά τι σημασία έχει;

Έχουμε πλέον μία δύσκολη συμφωνία που ακύρωσε το grexit αλλά συνεχίζει να μας έχει μέσα στο «ασφαλές» στόμα των καρχαριών της ΕΕ και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Δεν έχει σημασία που θα περιλαμβάνει σκληρότατα μέτρα υφεσιακού χαραχτήρα, όπως ομολόγησε ο ίδιος «ο Αλέξης», δεν έχει σημασία που θα μας πνίξουν γι’ άλλη μια φορά οι φόροι, δεν έχει σημασία που οι συντάξεις θα συνεχίζουν να ξαπλώνουν στην προκρούστεια κλίνη.

Σημασία έχει που ο Παπαδημούλης, δια στόματος του Έλληνα πρωθυπουργού, μας σερβίρει ανέκδοτα του στιλ «ηττήθηκαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Γερμανίας» με αυτήν τη γενναία συμφωνία.

Δεν έχει σημασία που αυτά τα σκληρά μέτρα κατέληξε να τα συμφωνήσει ένας «αριστερός» πρωθυπουργός, σημασία έχει που θα λες «είμαι αριστερός» και θα σε φτύνουν σαν ξεπουλημένο.

Σημασία έχει που ο κόσμος που ψήφισε υπερήφανα ΟΧΙ με 61% θα απογοητευτεί και θα νιώσει ατιμασμένος.

Δεν έχει σημασία που η κυβέρνηση... ανέστησε τους πεθαμένους πολιτικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τώρα μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ, της κουνάνε το δάχτυλο υποδείχνοντας τον αναγκαίο δρόμο μέσα στην ΕΕ.

Σημασία έχει που τα έξι χρόνια λιτότητας θα γίνουν εφτά, οκτώ, εννιά, δέκα, δεκαπέντε, τριανταπέντε κ.λ.π.

Δεν έχει σημασία που πλέον για πρώτη φορά μέρος της εθνικής περιουσίας που αποτιμάται στα 50 δισ. θα είναι υποθηκευμένο σε ένα ΤΑΙΠΕΔ που «καταφέραμε» να μην εδρεύει στο Λουξεμβούργο, αλλά στην Αθήνα, μετά τις άοκνες προσπάθειες του ελληνικού διαπραγματευτικού επιτελείου.

Και θα ξεπουλιέται ανάλογα με την πορεία εξόφλησης του χρέους.

Σημασία έχει που «η δουλειά έγινε»!!

Ανεξάρτητα αν ψηφιστούν ή όχι από τη βουλή αυτά τα μέτρα (που θα ψηφιστούν έστω με τη συνδρομή της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και «του Σταύρου»), ανεξάρτητα αν θα υπάρξουν εσωτερικοί κλυδωνισμοί στο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα αν πέσει τελικά η κυβέρνηση και πάμε σε ένα νέο σχήμα-τέρας, «η δουλειά έγινε».

Το τρίτο μνημόνιο «είναι εδώ ενωμένο δυνατό»!!

Τώρα αν οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, τι σημασία έχει;

IMAGE Τα καλοκαιρινά χτυπήματα στην Παιδεία και οι ρεβάνς
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
Γράφει ο Βασίλης Μπάκος. Μέσα στο καλοκαίρι, δυο φορές έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν να χτυπηθούν εκπαιδευτικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Εκείνοι οι καλοκαιρινοί νόμοι αφορούσαν την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ήθελαν να γλιτώσουν, να παρακάμψουν το... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ