04/08/2021

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης

«Με αίσθημα ευθύνης να ψηφίσουμε το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων για το μνημόνιο».

Μάλιστα, όπως το άκουσα το γράφω.

Λόγια... ευθύνης από μια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο «εθνικό καθήκον να μην καταστραφεί η χώρα».

Αν βέβαια έκανε κανείς μια αφαίρεση από το σημερινό χρόνο, αυτή θα μπορούσε να είναι άνετα μια φράση ενός βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ που κι αυτός μέσα σε «αίσθημα ευθύνης» έμπηξε το μαχαίρι του στην καρδιά του μέσου πολίτη ψηφίζοντας προαπαιτούμενα μνημονίων.

Πρόκειται για λέξεις μεταλλαγμένου πολιτικού όντος που πριν ήταν κάτι άλλο και ξαφνικά έγινε κάτι άλλο;

Πρόκειται για τον δόκτωρα Τζέκιλ και τον μίστερ Χάιντ της πολιτικής;

Πρόκειται για το φως το αληθινό που ξαφνικά έλαμψε πάνω από το κεφάλι του;

Ή μήπως πρόκειται απλά για έναν ταγμένο στα συμφέροντα της άρχουσας τάξης πολιτικό που απλώς μέχρι τώρα έπαιζε καλά το ρόλο που του είχε ταχθεί;

Όποια κι αν είναι η απάντηση, η αλήθεια είναι μια.

Συνεχίζεται το έργο της «διάσωσης» της χώρας μέσω της καταστροφής της.

Είναι η ώρα που το αστικό κράτος βγάζει τις μάσκες από το πολιτικό του προσωπικό και τις παραδίδει στο βωμό του μεγάλου κεφαλαίου και των συμφερόντων του.

Η εν λόγω βουλευτής προεκλογικά παπαγάλισε την αριστεροσύνη του αρχηγού της, που κι αυτός μοίραζε υποσχέσεις στον εξαθλιωμένο πολίτη περί διάσωσής του από τον πόνο πέντε χρόνων σκληρής λιτότητας.

«Με αίσθημα ευθύνης να ψηφίσουμε τη νέα καρμανιόλα» θα μπορούσε να μας πει η κυρία βουλευτής, τουλάχιστον θα ήταν πιο αληθινό.

Τίποτα από όσα σας υποσχεθήκαμε ρε κορόιδα δεν ήταν αληθινό.

Ούτε η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ούτε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, ούτε τα 751 του βασικού μισθού, ούτε, ούτε ούτε...”.

Αλλά κυρίως δεν ήταν αλήθεια ότι θα βρισκόταν και δυο-τρείς με μπέσα που θα ματώνανε για τούτον τον έρμο το λαό που ψήφισε ΟΧΙ για να του βγει «ναι» και μάλιστα από τα πιο υποταγμένα «ναι» που έχουν περάσει.

Μια πρόταση του γράφοντος προς όλους αυτούς τους απατεώνες που θα ψηφίσουν με «αίσθημα ευθύνης» το θάνατό μας: την ώρα που θα ψηφίζουν τα μνημόνια να προβάλλεται στην αίθουσα της βουλής το «Υπάρχει και φιλότιμο» μήπως και καταλάβουν πόσο Μαυρογυαλούροι είναι...

IMAGE Τα καλοκαιρινά χτυπήματα στην Παιδεία και οι ρεβάνς
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
Γράφει ο Βασίλης Μπάκος. Μέσα στο καλοκαίρι, δυο φορές έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν να χτυπηθούν εκπαιδευτικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Εκείνοι οι καλοκαιρινοί νόμοι αφορούσαν την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ήθελαν να γλιτώσουν, να παρακάμψουν το... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ