Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης

«Πριν από τις εκλογές, εγώ δεν είπα ότι θα σκιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο και κανένας δεν το είπε. Δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό "περίπατο στο δάσος", ότι θα είναι όλα εύκολα», είπε ο πρωθυπουργός.

Με τη συνέντευξη στο «Κόκκινο» δεν είπε μόνο αυτό.

Μίλησε και για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, για το νομοθετικό έργο της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, για το δημοψήφισμα και για άλλα πολλά.

Δε θα σταθούμε σε όσα είπε, γιατί απλά δε θέλουμε να συζητάμε για πολλά ψέματα, αλλά θα σταθούμε σε ένα πραγματικά χονδροειδές ψέμα.

Ένα ψέμα, που πριν αποκαλυφθεί, είχε γίνει σημαία για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ελπίδα του κόσμου.

Για μια υποτιθέμενη άλλη προοπτική σε αυτήν τη χώρα.

Για το σκίσιμο των μνημονίων ο λόγος, που άλλος θα τα έσκιζε στην αυλή του κοινοβουλίου κι άλλος θα τα καταργούσε με ένα νόμο και με ένα άρθρο.

Εδώ πρόκειται βέβαια για αντιστροφή της πραγματικότητας γιατί πρέπει να πάμε να κοιταχτούμε όλοι στους οφθαλμιάτρους και στους Ωριλάδες.

Στα πάνελ και στις συνεντεύξεις προεκλογικά, ο κύριος στόχος εκ μέρους τόσο των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και κυρίως του ίδιου του νυν πρωθυπουργού Πινόκιο... ε, συγγνώμη, Αλέξη Τσίπρα ήθελα να πω, ήταν η κατάργηση των μνημονίων και το σταμάτημα των αντιλαϊκών μέτρων.

Τι ακούσαμε όμως σε αυτήν τη συνέντευξη;

Ακούσαμε το άσπρο να γίνεται μαύρο και ο... μικρός που έκλεψε το βάζο με το μέλι, να λέει πως αυτός καμία σχέση δεν έχει με το έγκλημα.

Ακούσαμε να βγάζει έναν λαό βλάκα που πίστεψε στα ψέματά του.

Ακούσαμε να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη λέγοντάς της ότι αυτή είναι υπαίτια που τον πίστεψε.

Αυτή είναι η ένοχη κι αυτός ο αθώος.

Τι να μας πει όμως που τίποτα απ' όσα υποσχέθηκε, παρά μόνο κάτι ψίχουλα, δεν έκανε.

Ίσα- ίσα που έκανε ευτυχισμένη ακόμη μια φορά την άρχουσα τάξη φέρνοντας ακόμη ένα μνημόνιο βαρύτερο από κάθε άλλο, για να σηκώσει το βάρος όλων αυτών των μέτρων που περιλαμβάνει και πάλι ο λαός.

Απολογούνταν για πάνω από μια ώρα στο «Κόκκινο» ο Αλέξης ως άλλος... Βενιζέλος, λέγοντας συνέχεια «εγώ» το ένα, «εγώ» το άλλο, βγάζοντας από πάνω του κάθε ενοχή που τον συνοδεύει.

Τι κατάφερε να κάνει όμως στο τέλος;

Έπεισε κανέναν;

Νομίζει ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο;

Όχι, ο λαός ξέρει καλά όταν κοιτάει κάποιον στα μάτια αν αυτός του λέει ψέματα ή αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι ήδη άρχισε να πληρώνει το νέο μνημόνιο του Τσίπρα.

Γιατί όσα ψέματα και να μας πει ο πρωθυπουργός κι όσες συνεντεύξεις να δώσει τα γραπτά και τα λόγια μένουν.

Και η αλήθεια είναι ότι κι ο Τσίπρας είναι άξιος διάδοχος του Παπανδρέου, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Καρατζαφέρη και του Κουβέλη.

Γιατί κι αυτοί άλλα λέγανε προεκλογικά κι άλλα κάνανε μετεκλογικά.

Τώρα όμως μετεκλογικά, ας... απολαύσουμε τον πρωταγωνιστή της νέας σαπουνόπερας που παίζεται στις οθόνες μας και λέγεται «Αλέξης, δικαίωμα στο ψέμα».