Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς

Βλέποντας τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, δύο δρόμους μπορεί να διακρίνει κανείς για το μέλλον.

Ο ένας είναι να παραδεχτούμε ότι το σύστημα είναι τόσο ισχυρό -τουλάχιστον τώρα – που δεν παλεύεται. Ότι τα μίντια είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να στείλουν ακόμη και ηθικούς δολοφόνους στη βουλή ή και γραφικούς (για να μην πω μισότρελους) τύπους. Και, αποδεχόμενοι το αποτέλεσμα, να αράξουμε στον καναπέ.

Ο άλλος είναι να μπούμε όσο γίνεται πιο πολύ στη μάχη γι’ αυτό που είναι σήμερα απαραίτητο. Δηλαδή το μέτωπο των αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων. Η μη συγκρότηση του βγάζει μάτι πια. Την αναγκαιότητα του σήμερα, την καταλαβαίνουν και τα μικρά παιδιά.

Η δυσκολία είναι να την καταλάβουν και τα «μεγάλα παιδιά» που παίζουν με τις αγωνίες και τους καημούς του λαού μας. Και εννοώ την σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ αλλά και την ηγεσίες των διάφορων εξωκοινοβουλευτικών αριστερών ή κομμουνιστικής αναφοράς σχημάτων. Το «μαγαζί τους», μικρό ή μικρομέγαλο δεν έχει σημασία, δεν θα σωθεί αν αυτό έχουν ως πρώτη προτεραιότητα που δεν θέλουν το μέτωπο. Αν δεν αφυπνιστούν, τότε αντικειμενικά δουλεύουν για να στείλουν στον καναπέ (ή στον ΣΥΡΙΖΑ) και τα μέλη τους, και όσους θέλουν να αντισταθούν.

Η ζωή όμως δεν περιμένει. Και θα τους ξεπεράσει αν και τώρα εναντιωθούν στην αναγκαιότητα του μετώπου.

Δεν παραβλέπω τις δυσκολίες για να συγκροτηθεί το μέτωπο, ούτε τα εμπόδια που βάζουν εχθροί και «φίλοι». Αν ήταν εύκολο, θα είχε γίνει από καιρό.

Όμως αν ανοίξει κανείς κουβέντα στον περίγυρό του, στη δουλειά του, στο λεωφορείο παντού, θα διαπιστώσει αυτή την αναγκαιότητα.

Είναι καιρός να καλέσουμε όλους μαζί αλλά και έναν – έναν ξεχωριστά τους πρώην και νυν συντρόφους μας να πάρουν θέση. Τα αποτελέσματα των εκλογών (π.χ στασιμότητα ή και συρρίκνωση του ΚΚΕ σε περιβάλλον που αντικειμενικά είναι πολύ ευνοϊκό για να αυξήσει την επιρροή του, η εδραίωση -δυστυχώς- της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο) δεν αφήνουν περιθώρια.

Τώρα!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!