04/08/2021

Γράφει ο Αμετανόητος

Κάποτε η χώρα μας πρώτευε στην επιστήμη την τέχνη ή τον αθλητισμό. Σε κάθε τέτοια πρωτιά με περηφάνια φωνάζαμε το σύνθημα «Νάτοι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη». Σήμερα, αυτό το σύνθημα αποτυπώνει μόνο θλιβερές πρωτιές.

Μετά και το τρίτο «αριστερό» μνημόνιο, η χώρα μας «δικαιωματικά» κρατά την πρώτη θέση στην ανεργία συναγωνιζόμενη με τις χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Σύμφωνα, με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με επίσημα καταγεγραμμένους ανέργους σε ποσοστό 24,6%. Ακολουθεί με… διαφορά ασφαλείας η Ισπανία με ποσοστό 21,6%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται –ναι, σωστά καταλάβατε- στη Γερμανία με 4,5%. Ακολουθούν η Τσεχία με 4,7% και η Μάλτα με 5,1%.

Σε απόλυτα νούμερα οι καταγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο ανερχόταν σε 1,18 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 21,5% και στις γυναίκες στο 28,5%.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων και πάλι η Ελλάδα και η Ισπανία κατέχουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα έχοντας τον 1 στους 2 νέους άνεργο.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) καταγράφονται στην Ελλάδα (47,9%), στην Ισπανία (47,7%), στην Κροατία (43,1%) και στην Ιταλία (39,8%). Αντίστοιχα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται –και πάλι σωστά το μαντέψατε- στη Γερμανία (7,1%), στην Αυστρία (10,4%), στη Δανία (10,9%) και στην Ολλανδία (11,6%).

Όλα τα παραπάνω δεν είναι προϊόντα «κουμμουνιστικής προπαγάνδας». Είναι επίσημα στοιχεία της ίδιας της ΕΕ που απλά επιβεβαιώνουν αυτό που «μονότονα» επαναλαμβάνουν οι κομμουνιστές: ότι η ΕΕ και η Ευρωζώνη είναι μηχανισμός εξαθλίωσης και υποδούλωσης των φτωχών χωρών του νότου σε όφελος των πλούσιων χωρών που νέμονται την ΕΕ. Πως για τους λαούς της Ευρώπης και ειδικά εκείνους του ευρωπαϊκού νότου, το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» είναι συνώνυμο της υποδούλωσης, της εξαθλίωσης και της ανέχειας. Κι ότι μόνος δρόμος για μια άλλη Ελλάδα είναι η απαγκίστρωση από τα μνημόνια και το βραχνά της Ευρωζώνης και φυσικά της ΕΕ. Όποιοι επιμένουν για το αντίθετο, απλά εξακολουθούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

IMAGE Τα καλοκαιρινά χτυπήματα στην Παιδεία και οι ρεβάνς
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
Γράφει ο Βασίλης Μπάκος. Μέσα στο καλοκαίρι, δυο φορές έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν να χτυπηθούν εκπαιδευτικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Εκείνοι οι καλοκαιρινοί νόμοι αφορούσαν την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ήθελαν να γλιτώσουν, να παρακάμψουν το... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ