Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Κοινωνία

Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της έδειξε για άλλη μια φορά άμεσα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Με ψήφισμά του το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ αναφέρεται στις χρόνιες απόπειρες φίμωσης της μαχόμενης ανατρεπτικής αριστεράς και απαιτεί την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος που αφορά την πρόσβαση της ιστοσελίδας μας στο facebook. Αναλυτικά το ψήφισμα της ΠΕΝΕΝ:

Περισσότερα...

Την απόσυρση του απαράδεκτου άρθρου που νομοθετεί τον ιδιώτη συνοδό για τα παιδιά που χρειάζονται ειδική υποστήριξη στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και μετακυλύει το οικονομικό κόστος στην οικογένεια απαιτεί το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ διεκδικώντας παράλληλα την πρόσληψη μόνιμων παιδαγωγών ειδικής αγωγής στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Στην ανακοίνωση του το Δίκτυο τονίζει:

Περισσότερα...

Πολύ - πολύ μας χωρίσανε, πολύ μας αλλάξανε τα μάτια

για να μην τους γλέπουμε,

μεγάλους φόβους βάλαν πίσω, μπρος κι ανάμεσα,

αλλάξανε και τον αγέρα για να μην τους εύρει μήδε η

στόχασή μας αγεροπερπάτητη,

αλλάξανε και τον αγέρα για να μην μπορούμε ν' ανασάνουμε.

Περισσότερα...

Ένα επίκαιρο άρθρο από το -όχι και τόσο- μακρινό 1936.

Με αφορμή τις αντιδράσεις για την εξωφρενική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να απελευθερώσει τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Εργατικός Αγώνας δημοσιεύει ένα κείμενο που δείχνει τη διαχρονικότητα της ταξικότητας της αστικής «δικαιοσύνης». Το κείμενο γράφτηκε από τον Ασημάκη Πανσέληνο πριν 83 χρόνια, τον Ιούλη του 1936, αλλά ακούγεται τόσο επίκαιρο.

Περισσότερα...

IMAGE Ντροπή για τη χώρα όπου η δικαιοσύνη είναι παιχνίδι!
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Οι μπούρδες περί της «τυφλής δικαιοσύνης» πάντα μου προξενούσαν αφόρητα χάχανα. Όχι όμως σήμερα. Σήμερα μαζί με εκατομμύρια συνέλληνες νοιώθω οργή παρακολουθώντας την ξεφτίλα αυτού που ονομάζεται αστική «δικαιοσύνη».... >>>>>>