Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνία

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση που διοργανώθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ και τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Το ίδιο το θέμα «Η σημασία της Οκτωβριανής Επανάστασης στο σήμερα» κέντριζε το ενδιαφέρον για την εκδήλωση αυτή.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Αναβρασμός επικρατεί στην Αιγιάλεια για τα εξοντωτικά διόδια που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια με την ας πούμε ολοκλήρωση (υπάρχουν ακόμα μεγάλα τμήματα που γίνονται έργα) της Ολυμπίας οδού.

Περισσότερα...

Γράφει ο Παναγιώτης Μαυροειδής.

Όλα τα ταμ-ταμ της ζούγκλας

χτυπούν μέσα στο αίμα μου.

Όλα τ’ άγρια και φλογερά φεγγάρια

της Αφρικής

λάμπουν μέσα στα βάθη

της ψυχής μου.

Φοβούμαι αυτόν τον πολιτισμό,

τον τόσο σκληρό,

τον τόσο δυνατό,

τον τόσο κρύο.

(Λάνγκστον Χιουζ)

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Το ατυχές γεγονός του θανατηφόρου τροχαίου στο Αίγιο με θύμα 17χρονο και κύριο υπεύθυνο του δυστυχήματος 20χρονο Ρομά ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν κάποιες αντιδράσεις που περιείχαν ακραίες θέσεις για να μην πω ρατσιστικές απέναντι σε αυτή τη κατηγορία πολιτών με την οποία -είτε το θέλουμε είτε όχι- ζούμε μαζί τους στην ίδια πόλη.

Περισσότερα...

Από το Σεπτέμβρη αναμένονται μειώσεις ή ακόμα και κατάργηση επιδομάτων, όπως προβλέπει η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και εκπροσώπων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών

Σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για την προώθηση αλλαγών στο σύστημα προνοιακών και αναπηρικών παροχών, με αναδιάταξη των διαθέσιμων πόρων, θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα και θα πρέπει να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2018, όπως προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές.

Περισσότερα...

IMAGE Η επικινδυνότητα του «συνεπούς» ιστορικού αναθεωρητισμού
Κυριακή, 05 Νοέμβριος 2017
Γράφει ο Διογένης ο Ενοχλητικός. Σχόλιο για την ταινία «Τελευταίο Σημείωμα», σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη και σενάριο Ιωάννας Καρυστιάνη και Παντελή Βούλγαρη. >>>>>>