Εργατικός Αγώνας

Αν δεν έχεις ρεύμα… πεθαίνεις

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας 56χρονης γυναίκας στα Χανιά, η οποία πέθανε από την στιγμή που η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, για χρέος μόλις 237 ευρώ!

Η γυναίκα υποστηριζόταν μηχανικά διότι ήταν τετραπληγική, με αποτέλεσμα η διακοπή του ρεύματος να σταματήσει τα μηχανήματα που την κρατούσαν στην ζωή.

Η είδηση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, αλλά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς τα παιδιά της έχουν προχωρήσει σε μήνυση προς την ΔΕΗ.

Αν και η ΔΕΗ αναφέρει ότι «ουδέποτε δηλώθηκε» στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, ο γιος της άτυχης γυναίκας κατήγγειλε δημόσια ότι η ΔΕΗ γνώριζε από το 2007 ότι η μητέρα του ήταν τετραπληγική και ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας φανερά οργισμένοι έσπευσαν στο αστυνομικό μέγαρο των Χανίων και υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Μιλώντας μάλιστα στα ΜΜΕ ο ένας από τους δύο γιους, ανέφερε ότι αν τους είχαν ειδοποιήσει μία ημέρα πριν ότι πρόκειται να κόψουν το ρεύμα, η μητέρα τους θα ζούσε.

Εξέφρασε επίσης την απορία, πώς ο άνθρωπος που έκοψε το ρεύμα δεν κατάλαβε τίποτα, αφού όποτε κοβόταν το ρεύμα στο σπίτι χτυπούσαν συναγερμοί.

Το γεγονός αποδεικνύει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η ενέργεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Το ξεπούλημα που δρομολογείται σίγουρα θα γενικεύσει τέτοιου είδους φαινόμενα, καθώς η ανθρώπινη ζωή θα κοστολογείται πλέον με βάση τους δείκτες των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Το ρεπορτάζ της είδησης από την τηλεόραση ΝΕΑ ΤV:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας