Εργατικός Αγώνας

Εκεχειρία στη Γάζα ζητάει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στη Γάζα κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από την σημερινή συνεδρίαση που είχε στην Ν. Υόρκη.

Το Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ και τη Χαμάς να παρατείνουν την εκεχειρία καθ’ όλη τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Αΐντ του τέλους του Ραμαζανιού «και πέραν αυτής».

Επιπλέον, καλούν τις δύο πλευρές να «σεβαστούν πλήρως το ανθρωπιστικό δίκαιο και κυρίως αυτό που αφορά την προστασία των αμάχων» καθώς και να προσπαθήσουν να «εφαρμόσουν μια εκεχειρία διαρκή και πλήρως σεβαστή»

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πάνω από 1.050 είναι οι νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας από την επέμβαση των ιμπεριαλιστών του Ισραήλ, ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται στους 6.000.

ΗΠΑ-Ισραήλ σε κοινό μέτωπο

Την στήριξη της σφαγής στην Γάζα εξέφρασε ο Μπάρακ Ομπάμα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νεντανιάχου. Σύμφωνα με το reuters ο αμερικάνος πρόεδρος δήλωσε ότι για να υπάρξει μόνιμος τερματισμός των συγκρούσεων στην περιοχή, προϋπόθεση είναι ο αφοπλισμός των «τρομοκρατικών οργανώσεων» και η αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας.

Επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του και καταδίκασε τη χρήση ρουκετών και υπόγειων στοών από τη Χαμάς για να διαπράττονται επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας