Εργατικός Αγώνας

Τουλάχιστον 300 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας

Πάνω από 296 παιδιά έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στη Παλαιστίνη σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Unicef.

«Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες ενδέχεται να αυξηθεί αφού γίνουν κάποιες επιβεβαιώσεις», επεσήμανε η Unicef, η οποία διευκρίνισε ότι τα στοιχεία της είναι προσωρινά και επιβεβαιώνονται «στο μέτρο που είναι δυνατό στην τρέχουσα κατάσταση».
Ηδη «από τις 8 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου έχουν καταγραφεί οι θάνατοι 296 παλαιστίνιων παιδιών» εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Από αυτά τα 187 είναι αγόρια και τα 109 κορίτσια, ενώ τουλάχιστον 203 παιδιά ήταν μικρότερα των 12 ετών.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας, η ισραηλινή αεροπορία προχώρησε σε νέους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.
Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων στη Γάζα μετά την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου φτάνει τους 1.654 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 8.000.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας επεσήμανε ότι η πλειονότητα των νεκρών είναι άμαχοι, ενώ εκατοντάδες είναι οι γυναίκες και τα παιδιά. Την ίδια ώρα 250.000 Παλαιστίνιοι, δηλαδή σχεδόν το 15% του πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Σχεδόν η μισή Λωρίδα της Γάζας κρίνεται μη ασφαλής για τους πολίτες

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας