Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Με ψεύτικα διλήμματα και πλαστές διακηρύξεις περί ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στις δηλώσεις του ο Σαμαράς αναφερόμενος στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκε τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ, ενώ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την γκρίζα πραγματικότητα που ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά στην χώρα μας.
«Η Ελλάδα πιάνει όλους τους στόχους της, βγαίνει από την ύφεση και μπαίνει σε μία νέα εποχή χωρίς προβλήματα, με ανταγωνιστικότητα. Συζητήσαμε με τον κ. Γιούνκερ για τη νέα εποχή και πως θα σταθεροποιήσουμε τη νέα κατάσταση και πώς θα ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν πρέπει να υπάρξει ξανά μία τέτοια κρίση. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στα ελλείμματα, πρέπει να μετατρέψουμε την ελπίδα σε μία ορατή προοπτική για όλους», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.
Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο Σαμαράς, προσπάθησε να αξιοποιήσει τα οικονομικά αδιέξοδα της Αργεντινής, τοποθετώντας το δίλλημα χρεωκοπία η σκληρά μνημόνια.«Στην Ελλάδα αποφύγαμε αυτά που δεν μπόρεσε να αποφύγει η Αργεντινή. Και αυτό την ώρα που κάποιοι μας εισηγούνταν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της άτακτης χρεοκοπίας. Αυτό έγινε γιατί η Ελλάδα έμεινε μέσα στην ευρωπαϊκή ομπρέλα και το πέτυχε με τη βοήθεια του κ. Γιούνκερ ως προέδρου του Eurogroup» δήλωσε ο Α. Σαμαράς. Η γραμμή αυτή εντάσσεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζεται τελευταία μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που οι λαοί και των δύο χωρών στενάζουν από τις σκληρές πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόζονται.

Από την μεριά του ο Γιουγκερ ξεκαθάρισε ότι η λιτότητα και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν και στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Δεν είπα ότι η λιτότητα φτάνει στο τέλος της, θα παραμείνει η δημοσιονομική πειθαρχία σε όλες τις χώρες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανακοίνωσε ζεστό χρήμα 300 δις ευρώ το οποίο θα προσφέρει στα Ευρωπαικά μονοπώλια, στα πλαίσια του προγράμματος του «Προτεραιότητα την επόμενη πενταετία θα είναι οι πολιτικές για την ανάπτυξη. Υπάρχει ένα πρόγραμμα 300 δισ. ευρώ, 3% του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού που θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στη Λευκάδα
Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στο Z-BAR >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ