Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι γίνανε λάθη σχετικά με τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, συνεχίζει να ζητάει από τις λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν τα δυσβάστακτα χαράτσια. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις οι φορολογούμενοι θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν ένα μεγάλο τμήμα του φόρου και στη συνέχεια να υπάρξει συμψηφισμός.

Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί και προφανώς της έντασης που δημιουργήθηκε είναι και η χθεσινή παραδοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στα λάθη που έχουν γίνει στον ΕΝΦΙΑ. «Χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολο, να διορθωθούν τα πολλά λάθη που έχουν εντοπιστεί» είπε ο Χαρδούβελης από το βήμα της Βουλής.

Το πρόβλημα προέκυψε, όπως όλα δείχνουν, από τον υπολογισμό της αξίας οικοπέδων, σε 487 περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος, τα οποία εμφανίζονται να φορολογούνται ως φιλέτα, ενώ πρόκειται για μικρής αξίας ακίνητη περιουσία. Η κατάσταση αυτή είναι ενδεικτική για την φοροκαταιγίδα που θα ακολουθήσει εις βάρος των λαϊκών οικογενειών, την ίδια ώρα που προσφέρονται νέα προνόμια και φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

 

 

IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στη Λευκάδα
Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στο Z-BAR >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ