Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Υποσχέσεις στους άνεργους, χωρίς καμία προοπτική έδωσε σήμερα ο Α. Σαμαράς ανακοινώνοντας τα γνωστά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης, για 145.000 νέους, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει 80 και 450 ώρες ξεζουμίσματος των ανέργων μέσω της λεγόμενης πρακτικής άσκησης και κατάρτισης, από ιδιωτικές εταιρείες, για ένα διάστημα έως έξι μηνών, με τα ψίχουλα να ανέρχονται στο ποσό των 325 ευρώ μηνιαίος για κάθε άνεργο.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε με θράσος ότι πρόκειται για προγράμματα που δίνουν νέες ευκαιρίες στους νέους, λέγοντας ότι "κάνουμε τα πάντα για να επισπεύσουμε την Ανάπτυξη και τις επενδύσεις, αλλά βοηθούμε και ιδιαίτερα εκείνους τους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες. Επισπεύδουμε την Ανάπτυξη συνολικά, αλλά βοηθούμε και τους ανθρώπους να κερδίσουν το στοίχημα της Ανάπτυξης. ωστε από τα πρώτα βήματα, να ωφεληθούν όσο γίνεται περισσότεροι".

Υπενθυμίζουμε, ότι τα προγράμματα αυτά δεν προσφέρουν τίποτα άλλο παρά μόνο ένα χαρτζιλίκι στους ανέργους, παρατείνουν την ανασφάλεια, και την εκμετάλλευση, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρουν άφθονο χρήμα μέσω ΕΣΠΑ στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την οικονομική ελίτ.

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE Σα να μην πέρασε μια μέρα
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Νοέμβρης 1973. Οι πρυτανικές αρχές καλούν τα «όργανα της τάξεως» να επέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη που διασαλεύτηκε εξαιτίας της κατάληψης του ΕΜΠ από φοιτητές. Αστυνομία, αρχικά, και στρατός, στη συνέχεια,... >>>>>>