Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Υποσχέσεις στους άνεργους, χωρίς καμία προοπτική έδωσε σήμερα ο Α. Σαμαράς ανακοινώνοντας τα γνωστά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης, για 145.000 νέους, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει 80 και 450 ώρες ξεζουμίσματος των ανέργων μέσω της λεγόμενης πρακτικής άσκησης και κατάρτισης, από ιδιωτικές εταιρείες, για ένα διάστημα έως έξι μηνών, με τα ψίχουλα να ανέρχονται στο ποσό των 325 ευρώ μηνιαίος για κάθε άνεργο.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε με θράσος ότι πρόκειται για προγράμματα που δίνουν νέες ευκαιρίες στους νέους, λέγοντας ότι "κάνουμε τα πάντα για να επισπεύσουμε την Ανάπτυξη και τις επενδύσεις, αλλά βοηθούμε και ιδιαίτερα εκείνους τους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες. Επισπεύδουμε την Ανάπτυξη συνολικά, αλλά βοηθούμε και τους ανθρώπους να κερδίσουν το στοίχημα της Ανάπτυξης. ωστε από τα πρώτα βήματα, να ωφεληθούν όσο γίνεται περισσότεροι".

Υπενθυμίζουμε, ότι τα προγράμματα αυτά δεν προσφέρουν τίποτα άλλο παρά μόνο ένα χαρτζιλίκι στους ανέργους, παρατείνουν την ανασφάλεια, και την εκμετάλλευση, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρουν άφθονο χρήμα μέσω ΕΣΠΑ στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την οικονομική ελίτ.

IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στα Ιωάννινα
Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στην αυλή του Say Yes (Μιχαήλ Αγγέλου 49 & Δόσιου γωνία, κάτω από τον ΟΑΕΔ) >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ